algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El Consell impulsa la formació de joves en la tècnica de la pedra en sec

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca imparteix formació a joves en la tècnica de construcció de pedra en sec, amb la participació del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB).

Segons ha informat el Consell en una nota de premsa, el projecte té una durada de dotze mesos. Es va iniciar el primer d'octubre de 2020 i finalitzarà el 30 de setembre de 2021. Es tracta d'un programa mixt d'ocupació i de formació en activitats forestals i de construcció.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha remarcat que el projecte de formació «és una alternativa per als joves que s'incorporaran al món laboral». Ribot ha destacat que la iniciativa els ofereix un certificat de professionalitat i coneixements per al manteniment i la conservació dels espais forestals.

El projecte 's'Ermita II' es dirigeix a deu persones joves desocupades, majors de divuit anys i menors de trenta, i inscrites en Garantia Juvenil. Té com a objectiu millorar la qualificació i l'ocupabilitat, mitjançant l'alternança entre la formació teòrica i el treball efectiu en la finca pública de Son Amer.

El programa és finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el Fons Social Europeu, amb un total de 650 hores de formació, 300 d'elles sobre construcció de pedra en sec. Els projectes tenen lloc actualment en el centre de formació Refugi de Son Amer, situat en la finca pública de Son Amer, a Escorca. El projecte 's'Ermita II' acaba d'acabar la formació de construcció i ara treballa amb la recuperació dels marges dels voltants de s'Ermita.

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha destacat que la proposta mostra «el ferm compromís del Consell amb la tècnica mil·lenària de la pedra en sec».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.