algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

L'Institut Josep Maria Llompart de Palma arriba a la final d'un concurs estatal contra el discurs de l'odi

L'Institut Josep Maria Llompart de Palma ha quedat entre els finalistes del concurs de vídeos 'Somos más', organitzat per l'Aula Intercultural d'UGT en col·laboració amb el Govern espanyol, Joves i Desenvolupament i la xarxa Aware, que lluiten contra el discurs de l'odi i la radicalització en les xarxes socials.

L'enregistrament presentat per aquest centre palmesà, que pot visualitzar-se en el canal de YouTube d'Aula Intercultural, es titula 'No deixis que la societat et canviï', i mostra com una jove rep missatges privats insultants d'un número desconegut amb els quals l'intenten ridiculitzar.

Els alumnes d'aquest institut han estat finalistes de la categoria 'sènior' al costat de l'IES La Mola, d'Alacant, que ha presentat el vídeo 'enderroca barreres', i el CEE Príncipe Don Juan, d'Àvila, que ha participat amb el vídeo 'La unión hace la fuerza'. També hi ha hagut una categoria 'júnior' i una altra lliure.

El jurat, integrat per representants de l'Institut de la Joventut (Injuve) i el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco), es varen reunir el passat 8 de febrer per a triar als finalistes, que seran premiats amb articles tecnològics.

En un comunicat, el sindicat ha indicat aquest divendres que aquest projecte, que durant les seves tres edicions ha comptat amb la participació de fins a 80.000 alumnes i uns 2.000 docents, cerca «promoure els missatges de pau i tolerància per a donar-li la volta al discurs de l'odi en les xarxes socials».

De fet, a més del concurs audiovisual, aquesta iniciativa té també un vessant formatiu. Des de fa tres anys, posa a la disposició dels participants tallers, amb material didàctic i jocs de rol, per a facilitar la comprensió per part dels alumnes, dels pares i dels professors.
D'altra banda, inclou també una campanya de comunicació en xarxes socials, en la qual compten amb la col·laboració d''influencers', que utilitzen els seus canals per a promoure missatges positius d'integració, tolerància i respecte. També tracten temes com el racisme, l'homofòbia i el sexisme, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.