algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Les exhumacions a Porreres entren en la recta final i s'inicien les tasques de laboratori

L'equip tècnic d'Aranzadi està a punt de concloure les tasques d'excavació i exhumació que duen a terme des del passat 8 de febrer en l'espai central del cementiri de Porreres, davall d'un bloc de nínxols i capelles.

Aquest divendres s'ha retirat el formigó i el ciment que afectaven les fosses 12 i 13 i s'ha continuat avançant en l'exhumació de les restes localitzades, unes tasques que l'equip preveu finalitzar aquest cap de setmana.

A partir de llavors, el treball se centralitzarà en el laboratori de camp instal·lat a pocs metres de la zona de fosses. Allí es duran a terme les anàlisis antropològiques que permetran realitzar estimacions de sexe, edat i alçada de les restes de les víctimes recuperades, així com concretar el nombre exacte d'individus localitzats, que es calcula que estarà entre la vintena i trentena de víctimes.

El treball de laboratori també intentarà determinar la causa de la mort a través de les ferides que presenten les restes òssies, una tasca que durà a terme un equip d'antropòlegs i metges forenses d'Aranzadi.

Les anàlisis antropològiques serviran també d'orientació per a la posterior anàlisi d'ADN, per al qual s'usaran les mostres recollides en 2016 i, si fos necessari, es prendrien altres noves.

Les tasques d'excavació i exhumació que s'estan duent a terme en el cementiri municipal de Porreres formen part del Pla de Fosses 2018-2019 del Govern, adjudicat a la Societat de Ciències Aranzadi. La intervenció és la continuació de la qual va realitzar al novembre de 2016, que va permetre exhumar 49 cossos de víctimes, de les quals 14 varen ser identificades i les seves restes es varen retornar a les seves famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.