algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Les víctimes localitzades a Porreres haurien format part de les tretes de les presons realitzades el 1937

La indumentària de les víctimes localitzades a Porreres indica que haurien format part de les tretes de les presons realitzades entre gener i febrer de 1937, segons ha informat aquest dimecres la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern.

L'equip tècnic d'Aranzadi continua avançant en les tasques d'excavació i exhumació que s'estan duent a terme sota el bloc de nínxols i capelles que ocupava la part central del cementiri municipal de Porreres. En aquests moments, ja s'han exhumat un total de 12 individus de les fosses no afectades per la fonamentació de formigó armat.

Segons ha assenyalat la Conselleria, l'estat de conservació d'aquestes víctimes exhumades és bo, en general, excepte una de les fosses en la qual s'ha produït una disgregació de restes segurament provocada per la deterioració de la roba que vestien.

Entre els objectes que s'han localitzat, destaca la troballa d'una pinta, una clau i una caixa de pastilles per a la tos. Aquest tipus de pastiller ja es va recuperar en una de les fosses excavades en 2016.

Aquestes pastilles de la tos, pròpies d'època hivernal, unides a la mena de vestimenta d'abric que s'està localitzant al costat de les víctimes, confirmaria la hipòtesi documental que aquestes restes corresponen a saques de les presons de Bellver i Can Mir, dutes a terme entre els mesos de gener i febrer de 1937.

A partir d'aquest dijous està previst iniciar les tasques de laboratori per a dur a terme l'anàlisi antropològica i la documentació de tots els objectes localitzats fins ara. Les tasques d'excavació i exhumació que s'estan duent a terme en el cementiri municipal de Porreres formen part del Pla de Fosses 2018-2019 del Govern, adjudicat a la Societat de Ciències Aranzadi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 3 anys

Una saca és un sac gros ....

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente