algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Comença la desescalada a Mallorca amb l'obertura al 30% dels centres comercials

Isaac Buj - Europa Press

La desescalada de la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19 a Mallorca comença aquest dilluns amb l'obertura, de dilluns a divendres, al 30% del seu aforament dels centres comercials i grans superfícies.

Es tracta d'una de les mesures aprovades aquest divendres durant el Consell de Govern, a través d'una resolució de la Conselleria de Salut i Consum que estableix la continuïtat de totes les illes en el nivell 4 d'alerta sanitària.

Les mesures entraran en vigor aquest dilluns i estaran vigents fins al 2 de març. Així doncs, la limitació de la circulació es mantendrà entre les 22.00 i les 6.00 hores a totes les illes.

Pel que fa a les reunions socials, a Menorca continuaran podent ser d'un màxim de sis persones i dos nuclis de convivència, mentre que a Mallorca, Eivissa i Formentera estaran limitades a un únic nucli de convivència.

A més de les restriccions en l'aforament dels centres comercials i grans superfícies, els aparcaments han de mantenir un aforament del 50%. Així, hauran de controlar l'aforament dels recintes i també de cada planta dels establiments, si tenen diferents plantes, i hauran de disposar de mesuradors de CO2.

Quant als dies d'obertures, podran romandre oberts de dilluns a divendres i hauran de tancar tant caps de setmana com festius. Aquesta restricció no s'aplica als establiments dedicats al comerç essencial.

Pel que fa a l'activitat cultural, es permetrà la presència de públic en teatres, auditoris, cinemes i circs de carpa de Mallorca fins a un màxim de 50% de l'aforament permès, mentre que actualment el límit era del 30%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.