algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

'On el dia neix', lema del 250è aniversari de la fundació des Castell

La Junta de Govern ha ratificat el veredicte del jurat del concurs convocat per l'Ajuntament des Castell per a triar el lema i el logotip del 250è aniversari de la fundació del poble.

El lema i el logotip guanyadors serviran per a emmarcar tots els actes de la celebració de l'aniversari, que tendran lloc al llarg de l'any sempre que la situació epidemiològica ho permeti. El concurs està dotat amb un únic premi de 800 euros.

Obra guanyadora

En total, s'han admès a concurs 53 obres, procedents de Menorca i de fora l'illa. El jurat ha declarat guanyadora del concurs la proposta del dissenyador gràfic Enric Solé Sendrós, enviada des de Tarragona, amb el lema 'On el dia neix', en referència al fet que Es Castell és el primer municipi de l'Estat espanyol en veure sortir el sol.

El logotip guanyador representa la planta del castell de Sant Felip, i simbolitza l'origen del poble des Castell. A més, el disseny també evoca la forma del sol. Els colors elegits fan referència a diferents elements característics del municipi, com el blau del fons de l'escut i de la mar, el vermell de la creu de Sant Jordi i de les façanes del poble, el verd de la natura i el taronja de les pedres.

El jurat ha destacat el «simbolisme, senzillesa, elegància i sobrietat» de la proposta i ha valorat molt positivament les diferents opcions cromàtiques que ofereix. El jurat estava format per Yolanda Carretero, llicenciada en Belles Arts; Laura Martínez Pons, bibliotecària des Castell i graduada en Informació i Documentació; i Rafael de la Rica, mestre de l’Escola Municipal de Dibuix i Pintura des Castell.

250è aniversari de la fundació des Castell

El 4 de febrer de 1771, el governador britànic de Menorca, John Mostyn, va publicar un decret en el qual ordenava la demolició del raval de Sant Felip i el trasllat de la població a una nova ubicació entre Calesfonts i Cala Corb. Era el naixement de l'actual poble des Castell. 250 anys després, es Castell és una «població diversa i inclusiva, que celebra el seus orígens i mira cap al futur amb il·lusió i confiança», explica l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.