algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
19°

Habtur impugna mesures del PIAT perquè considera que són «innecessàries i desproporcionades»

L'Associació de Lloguer Turístic de les Balears (Habtur) ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) contra diverses mesures del Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) de Mallorca en considerar que són «injustificades, innecessàries i desproporcionades».

La gerent d'Habtur Maria Gibert, i els advocats Jaime López i Javier Blas, d'Illeslex Advocats, han detallat aquest dimecres els vuit punts del PIAT que reclamen que s'anul·lin en estimar que «registrin la competència».

«Entenem que el contingut del pla és greument lesiu per als interessos dels propietaris que es volen dedicar a exercir l'activitat del lloguer turístic», ha expressat la gerent d'Habtur. Per part seva, l'advocat Jaime López ha exposat que amb aquestes mesures «es restringeix la llibertat d'empresa i són restriccions que no responen a l'interès general i contràries al que pretén el PIAT, que és desestacionalizar el turisme».

Quatre anys i sis mesos de tramitació per al PIAT

QUATRE ANYS I SIS MESOS DE TRAMITACIÓ PER Al PIAT
El PIAT es va aprovar definitivament en el ple del Consell de Mallorca del passat 9 de juliol de 2020 i es va procedir a la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB) el 16 de juliol de 2020. D'aquesta manera, finalitzava un procés de quatre anys i sis mesos per a la seva tramitació, atès que els treballs preparatoris del pla varen començar el 16 de gener de 2016.

En aquest sentit, l'advocat Javier Blas ha apuntat que «la realitat de 2016 no té res a veure amb la del 2020», quan es va aprovar definitivament el PIAT, ja que al llarg dels anys el lloguer d'habitatges turístics és una activitat que s'ha regulat per mitjà de diferents normatives.

«Quan arriba 2020 i s'aprova el PIAT encara s'augmenten més els requisits i condicions perquè els habitatges, especialment les unifamiliars, puguin demanar llicència per a exercir l'activitat turística», ha assegurat. Els advocats preveuen que la sentència del recurs arribi per a l'any 2022 o fins i tot per a principis de 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.