algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Utilitzen per primera vegada posidònia seca com a aïllant d'una promoció d'HPO de Mallorca

El Govern, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), ha utilitzat per primera vegada una tècnica de millora ambiental que consisteix a col·locar posidònia oceànica seca com a aïllant en una de les obres d'habitatges protegits, que està duent a terme a Palma, concretament al carrer Salvador Espriu.

Segons ha informat Conselleria de Mobilitat i Habitatge, aquesta tècnica pròpia entre altres, de Formentera i en desús durant els últims anys, va ser recuperada de manera pionera per l'Ibavi en la construcció de nous habitatges en la menor de les Pitiüses l'any 2016, després d'avaluar les seves propietats i de diversos assajos en col·laboració amb el Departament de Física de la UIB, comprovant els excel·lents resultats d'aquesta planta marina com a aïllant.

En aquest sentit, ha recordat, a més, que la reutilització és el principal mètode de reducció d'emissions CO2 posant de manifest els seus avantatges en la millora ambiental però també en conceptes com la salut, la gestió eficient de recursos i la sostenibilitat social.

Ara, l'Ibavi ha decidit tornar a reutilitzar la posidònia seca com a aïllament tècnic, en aquest cas, en la construcció de vuit habitatges protegits que s'estan construint al carrer Salvador Espriu i que es preveu estiguin acabades a la fi d'enguany, destinades a lloguer social.

En aquest cas concret, la recollida de la posidònia s'ha efectuat en Cala Gamba, a 11 quilòmetres de les obres. Cal tenir en compte, si bé, ha posat l'accent la Conselleria, que per a poder fer ús d'aquest element és necessari obtenir els permisos corresponents, ja que es tracta d'una planta protegida, així com el posterior assecat exhaustiu del material per a poder emprar-lo en les teulades de les noves construccions de manera que pugui actuar d'aïllant.

Aquest mètode significa un canvi de model cap a la construcció d'habitatges més sostenibles, una fita que l'Ibavi vol aconseguir per a aconseguir edificis cada vegada més eficients, respectuosos i amb consum energètic gairebé nul. Aquesta iniciativa forma part, a més, de les diverses solucions de sistemes constructius alternatius que està emprant l'Ibavi en les seves noves construccions.

En concret, l'Institut Balear de l'Habitatge està posant en pràctica diferents iniciatives per a reduir externalitats derivades de matèries primeres. Per a aconseguir-ho, ha assenyalat Conselleria, se seleccionen materials de baix impacte ambiental i preferiblement locals com poden ser la pedra natural, la ceràmica, la fusta o la calç.

Una altra línia de treball cap a la cerca de l'eficiència són els sistemes bioclimàtics que permeten refredar o escalfar els habitatges de manera més passiva (autònoma), per a reduir l'ús d'energia. Si bé, també es contemplen com a línies de treball per a la troballa de l'eficiència evitar l'emissió de CO₂ i permetre la utilització de materials de gestió eficient de recursos, fomentant així el desenvolupament de l'economia local i evitant utilitzar els materials que suposen l'explotació descontrolada dels recursos naturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Paninsulars mos roban", fa mes de 3 anys

Dona-li amb el tòpic: "reducció de CO2".
Quant manco CO2 hagi a la atmosfera més expansió tendran els deserts.
Las plantas o el regne vegetal se alimenta de CO2.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente