muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

[VÍDEO] Bartomeu Mestre: «L'esperit de la Germania és viu, és a la Germania Verda de 2013 i a moltes altres lluites»

Aquest passat divendres, 5 de febrer, es va fer una conferència telemàtica, organitzada per l’Oficina del President Quim Torra, amb motiu de la commemoració dels 500 anys de les Germanies, «uns fets històrics que varen tenir lloc als Països Catalans i que han estat poc explicats els nostres dies».

La conferència, que va ser seguida en directe per centenars de persones, va ser presentat i conduït per Quim Torra i hi varen prendre part l’escriptor felanitxer, Bartomeu Mestre (Felanitx) i l’historiador alacantí, David Garrido.

Quim Torra va començar dient que: «Un acte com el d’avui ens portarà a fer una reflexió de futur» i va explicar que «les Germanies són un reflex davant d’un mal govern i corrupció», fent una comparació amb la situació actual del rei espanyol emèrit Joan Carles I.

David Garrido, per la seva part, va explicar que «la reivindicació agermanada sorgeix contra l'acaparament del poder per l'aristocràcia en un moment en què els Països Catalans esdevenen perifèria de l'imperi de Carles V, i es marquen com a objectiu que el poble acabi governant».

Bartomeu Mestre, escriptor i impulsor del moviment cívic que organitza l’aniversari del cinquè centenari de les Germanies a Mallorca, explicava que el moviment va ser molt reprimit, «però no van aconseguir matar el record de la Germania».

Mestre va dir que «l'esperit de la Germania és viu, és a la Germania Verda de 2013 i a moltes altres lluites» i recordà el lema agermanat: «Pau, Justícia i Germania».

Podeu recuperar l'acte íntegre en el següent vídeo:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa mes de 3 anys

oficina del presidente Torra jajaja

Valoració:-9menosmas
Per Marià@hotmail.com, fa mes de 3 anys

Fas mala cara, Balutxo!

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente