algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

La consellera Santiago demana al Govern espanyol que inclogui tots els professionals dels serveis socials com a «col·lectiu prioritari» en l'estratègia de vacunació

La consellera Santiago demana al Govern espanyol que inclogui tots els professionals dels serveis socials com a «col·lectiu prioritari» en l'estratègia de vacunació. | dBalears/Arxiu

Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports, ha demanat al vicepresident i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, i a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que incloguin «com a col·lectiu prioritari» en l'estratègia estatal de vacunació (donat que el personal de les residències ja ha estat vacunat i els treballadors familiars ja estan inclosos a la segona fase de vacunació) a la resta de «professionals dels serveis socials que estan en primera línia i desenvolupen unes tasques essencials».

Segons ha indicat Santiago aquest dissabte, es tracta, per exemple, «dels valoradors de dependència que es desplacen fins als domicilis dels majors, els educadors de pisos de convivència, els treballadors de l'àmbit comunitari que fan visites domiciliàries o, entre d'altres, els treballadors dels albergs de persones sense sostre».

En aquest sentit, el passat 29 de gener, la consellera va remetre una carta als dos ministres. Santiago els exposà que és «conscient» que la disponibilitat de vacunes és limitada i que, per tant, «s'ha de dibuixar un full de ruta a seguir, però és important incorporar la totalitat dels serveis socials al mateix temps que altres serveis essencials».

Així, assenyala la consellera, el Govern espanyol «ha de considerar a tots els professionals dels serveis socials com serveis essencials i reconèixer la tasca clau de cura que exerceix el sector dels serveis socials envers la població més fràgil i necessitada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.