lluvia ligera
  • Màx: 12.29°
  • Mín: 7.9°
10°

El SOIB presenta una app que permet fer videotelefonades amb el servei d’orientació laboral

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha presentat aquest dimecres la nova app, una eina amb la qual es posa a disposició dels usuaris tota una sèrie de funcionalitats per a agilitzar i modernitzar la relació del SOIB amb la ciutadania. L’aplicació, ja disponible per a IOS i Android, ha estat presentada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i permet, com a principal novetat, fer videotelefonades entre el personal orientador de les oficines d’ocupació i els usuaris quan tenen una cita.

L’aplicació també facilita als demandants d’ocupació renovar la demanda, modificar-ne les dades personals i professionals, consultar i inscriure’s a ofertes de feina, fer la preinscripció a cursos de formació, contactar amb la seva oficina d’ocupació, demanar cita i accedir a informació sobre els programes i els serveis que ofereix el SOIB.

«Parlam d’una passa important en la modernització del SOIB que, a més, suposa un acostament cap a les persones usuàries i les seves demandes», ha afirmat el conseller. En la situació actual, marcada per la pandèmia i la necessitat de reduir al màxim possible els tràmits presencials, Negueruela ha reivindicat que l’app suposa «adaptar-se i potenciar l’atenció telemàtica, facilitant al màxim els procediments i sense deixar de banda la proximitat en els serveis que s’ofereixen a les persones usuàries».

El conseller també ha explicat que el desenvolupament de l’aplicació, coordinat per la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació, s’emmarca dins un dels eixos del Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-2021, un paquet de mesures que es va aprovar per a fer front a la situació econòmica i laboral derivada de la pandèmia i que té com a objectiu donar una sortida d’emergència al nou escenari de l’ocupació a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.