nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

[VÍDEO] El Consell impulsa Mallorcat, una plataforma d’autoaprenentatge de català

El Consell de Mallorca, per mitjà de la Direcció Insular de Política Lingüística, ha impulsat Mallorcat, una eina d’autoaprenentatge de nivell inicial de català que és alhora un recurs didàctic per a docents que fan ensenyament a distància per a adults, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, «amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la nostra llengua amb un material de nova creació que, amb escenaris del nostre dia a dia, ensenya vocabulari, ortografia, reprodueix diàlegs i fomenta l’arrelament a la nostra illa».

«En les circumstàncies sociosanitàries actuals, que dificulten que l’ensenyament pugui ser presencial, hem trobat prioritari tenir un material en línia per aprendre català a qualsevol lloc», ha dit el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura.

Amb aquest material, que té 31 làmines interactives, es pot aprendre vocabulari a partir d’imatges, veure com s’escriuen les paraules i també sentir com es pronuncien. De cadascun dels 31 temes, se’n pot consultar, triant el botó de la dreta corresponent, el vocabulari, els diàlegs que tenen els personatges i els verbs que fan servir. I davall cadascun dels verbs, hi ha un enllaç al model de conjugació que li correspon.

«Les imatges estan ambientades a Mallorca, per a fomentar l’arrelament a la nostra illa, i representen situacions reals, actuals i inclouen diversitat d’objectes, persones i situacions», han destacat.

Aquest web s’ha fet a partir dels continguts elaborats pel Servei de Normalització Lingüística (vocabulari, diàlegs, verbs). Per al disseny de la plataforma s’ha contractat una empresa informàtica; a més, s’han encarregat fotografies expressament per al projecte, i s’ha contractat un estudi d’àudio per a l’enregistrament del vocabulari i els diàlegs amb actors de doblatge mallorquins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guim, fa dervers d'un any

https://www.nuvol.com/llibres/assaig/el-tsunami-possible-150074

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente