muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Educació prioritza les mesures de prevenció de contagis de la Covid-19 al confort tèrmic a les aules

Educació prioritza les mesures de prevenció de contagis de la Covid-19 al confort tèrmic a les aules. | dBalears/Arxiu

Aquest divendres ha tengut lloc la Comissió Paritària de Prevenció de Riscs Laborals de Personal Docent a petició dels sindicats. L'objectiu de la reunió, tal com han explicat des de la Conselleria d'Educació i Universitats, ha estat aclarir els dubtes plantejats sobre la ventilació dels centres educatius per tal de prevenir els contagis de la Covid-19. A més dels representants sindicals, també han participat aa la mesa representants de Salut Pública, IBASSAL i del Servei de Prevenció de Riscs Laborals de Personal Docent.

Els representants dels sindicats han plantejat diferents qüestions relacionades amb la dificultat de mantenir unes temperatures confortables a les aules enfront de la necessitat de ventilar freqüentment els centres per complir amb les indicacions de la Conselleria per tal de preveure l'expansió del coronavirus.

Des d'Educació s'ha explicat que les mesures que s'han indicat als centres educatius «s'han establert després d'una anàlisi exhaustiva de tots els estudis publicats sobre aquesta matèria pel Ministeri de Sanitat, el CSIC, el Ministeri de Transició Ecològica, diferents universitats, els col·legis professionals i els òrgans reguladors d'aquests». «Es tracta de solucions consensuades i d'aplicació a tots els nivells i comunitats autònomes. Són eines considerades com a les més aconsellables per a la majoria de centres», han indicat. Així i tot, es tracta d'orientacions generals, i donada l'extraordinària varietat de casos, es poden donar situacions que no responguin a la generalitat.

Des d'Educació, s'ha recordat que, en un estat de pandèmia com el que vivim actualment, està clar que «s'ha de prioritzar la prevenció de possibles contagis davant el confort tèrmic ideal». «Aplicant les mesures indicades en les darreres orientacions és possible aconseguir ambients que, tot i no ser tan confortables com en els cursos no pandèmics, permeten un clima raonable», han assegurat.

Des del Govern s'ha reiterat la disposició per atendre aquells casos en què les temperatures siguin excepcionalment baixes, malgrat les mesures adoptades, com ja s'ha estat fent fins ara. De fet, s'ha apuntat que hi ha centres que han fet arribar situacions extraordinàries que s'han revisat per part dels especialistes de la Conselleria per tal de resoldre els problemes detectats, ja que alternar el benestar tèrmic amb la ventilació no ha de suposar temperatures extremes.

Per altra banda, la Conselleria ja va informar els centres educatius que en el cas que poguessin tenir dificultats econòmiques derivades de la necessitat de posar més temps la calefacció, la Conselleria cobriria la despesa corresponent. Finalment, s'ha destacat «la bona feina que estan fent els centres educatius per evitar la transmissió del virus dins els centres educatius».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.