algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Localitzen 25 casos de la nova variant anglesa a les Balears: a Mallorca i Eivissa

La Unitat de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha localitzat 25 casos de la modalitat B.1.1.7 (variant anglesa) del SARS-CoV-2 entre les desenes de mostres analitzades en els últims 22 dies.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, 16 casos s'han localitzat a Mallorca i altres nou a l'illa d'Eivissa, provinents de casos sospitosos per haver estat recentment al Regne Unit o perquè el resultat de les proves PCR deixava entreveure una possible relació.

Els responsables del Servei de Microbiologia de l'Hospital Son Espases calculen que menys d'un 5 per cent dels casos registrats durant les dues setmanes en les quals van recollir les mostres són provocats per aquesta variant.

El departament d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública, per part seva, ja ha rebut la informació remesa pel laboratori de Son Espases i procedirà a estudiar a fons aquests casos. En total, des de va començar la pandèmia la Unitat de Genòmica Microbiana ha analitzat 400 mostres.

La Conselleria de Salut i Consum ha enviat «un missatge de tranquil·litat» ja que, encara que aquesta nova variant de la Covid-19, segons l'evidència científica, podria tenir més capacitat de contagi, «no sembla que sigui més agressiva que les fins ara s'han registrat a les Balears». A més, la Conselleria ha destacat que les proves de detecció com PCR així com la vacuna són eficaces davant aquesta variant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Els paninsulars mos roban", fa mes de 3 anys

El virus SARS-CoV-2 no existeix.
Hi ha dos grups de grip: la A i B.
Ès normal quan hi ha grip, ara estam en temporada de grip.
La majoria de casos de grip ès del grup A, ja que hi ha més gent que pateix grip del grup A.

Valoració:-1menosmas
Per Gustau, fa mes de 3 anys

DB hauria de ser un diari digital no sols en català sinó de cultura i mentalitat catalanes.
Aquest titular no té sentit: "Localitzen 25 casos de la nova variant anglesa a les Balears: a Mallorca i Eivissa". És provincià.
El titular hauria d'haver estat: "Localitzen 25 casos de la nova variant anglesa a Mallorca i Eivissa".
Des de DB no s'hauria de promocionar la mentalitat provinciana del concepte administratiu de Balears, ni del gentilici "balear".

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente