nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

El gerent de Son Espases: «El personal sanitari s'ha bolcat per ajudar a gestionar la tercera onada de la Covid-19»

En el programa 'Es Jai de Sa Barrequeta' d'Ona Mediterrània, Josep Muncunill ha entrevistat, aquest dijous, el gerent de Son Espases, Pep Pomar. Pomar, ha explicat i agraït l'esforç del personal sanitari que ha fet pal·les la seva vocació i professionalitat del sector davant la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

En aquest sentit, ha reconegut que la Covid-19 ha alterat «moltíssimes coses, tant a nivell sanitari com social». Ha apuntat que en aquesta tercera onada, es pot fer front a la malaltia d'una manera «més planificada» que en la primera etapa de la pandèmia, ja que en la primera onada no hi havia «recursos suficients, com per exemple respiradors». Igualment, ha assenyalat que l'estat d'alarma va suposar l'agilització de la compra de material sanitari, així com una major cooperació entre el personal sanitari.

Així mateix, ha apuntat que des del punt de vista estrictament clínic, els pacients actuals «tenen més sort» que en la primera onada de la Covid-19, ja que ara, el personal sanitari «té més per mà» la malaltia i això ajuda a la seva gestió.

En referència a la capacitat que té Son Espases, ha apuntat que el problema podria ser si l'UCI no tengués prou llits per malalts de risc. «Un llit hospitalització és més senzill d'organitzar, però un llit d'un malalt crític és més complexe». Pel que fa a l'arribada d'aquesta tercera etapa de la pandèmia, Pomar ha assegurat que no s'esperaven trobar en aquesta situació en aquestes altures i que a mitjans desembre es va fer notòria la situació d'extrema urgència. «Tot l'Hospital es va bolcar per intentar ajudar, era increïble veure com metges, infermers i tot el personal sanitari s'oferia per ajudar i això ens ha permès gestionar millor aquesta onada».

«Si hi ha un hospital que no pot fallar a les Balears, és Son Espases. Ens hem plantejat un pla de contingència que permeti multiplicar la capacitat per acollir pacients crítics». Igualment, ha apuntat que en paral·lel a la Covid-19 segueixen existint moltes altres patologies i aquestes també s'han de poder abordar amb totes les condicions òptimes tan aviat com sigui possible. «L'Hospital segueix tenint una certa activitat de consultes i cirurgies, a diferència de la primera onada que es va aturar tot. L'oncologia pràcticament no s'ha aturat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.