algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Els sindicats CGT, USO i STEI denuncien la privatització del Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca

Els sindicats CGT, USO i STEI han manifestat aquest dijous el seu malestar per les intencions de privatitzar el Servei de Medicina Esportiva (SME), concretament pel que fa a les revisions mèdiques a la població esportista de fins a 16 anys i les tasques que se’n deriven.

Segons les informacions a què han tengut accés els sindicats, està previst que d’aquí a poc temps una empresa privada es faci càrrec d’aquest servei, amb la qual cosa es posarà fi a la gestió pública d’una tasca que es va iniciar cap a l’any 1997 als centres de la Part Forana (Manacor, Felanitx, Capdepera, Pollença, sa Pobla, Sóller, s’Arenal, Andratx, Magaluf i, des de 2018, Inca), creats amb la intenció d’atendre exclusivament la població esportista i per a descentralitzar el servei amb la finalitat d’acostar-lo a la ciutadania.

Les estadístiques anuals del servei demostren l’acceptació que la feina que fan els professionals del SME té dins l’àmbit de l’esport de base, que es tradueix, any rere any, en una tendència creixent en el nombre de persones que acudeixen als reconeixements.

Amb la privatització, a més de suposar la reducció de la qualitat del servei i la precarització laboral que duen aparellades les externalitzacions, es deixarà perdre una xarxa de centres ja equipats amb tot els aparells mèdics que calen, amb el suport mèdic addicional dels especialistes ubicats a Palma i amb un personal que sempre ha treballat per donar un servei de qualitat i proper a la ciutadania.

Cal posar en valor el servei públic, ja que quan aquest és un servei prestat directament des de l’Administració sempre té més garanties per als usuaris. La institució hauria de trobar les fórmules adients per tal d’evitar privatitzar serveis i, fins i tot, recuperar serveis actualment externalitzats.

Els tres sindicats demanen a la presidència del Consell de Mallorca que rectifiqui el propòsit d’externalitzar el Servei de Medicina Esportiva i que continuï apostant per uns serveis 100% públics i de qualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 3 anys

Be, però ja pagam les mamonades del Rei.

Valoració:-1menosmas
Per Coses del PSOE?, fa mes de 3 anys

No, coses del PSOE i dels partits que fa molts d'anys governen amb el PSOE, no ho eviten. Tornam al de sempre, si governar amb el PSOE no evita malmenar temes centrals, potser valdria més dedicar el temps a construir una vertadera alternativa.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Van privatirzant totes les institucions, però les privatitzen a trocets petits, perque no ens adonem fins que ja no tengui remei.
Això son coses del PSOE, del PP, de Ciudadanos i de la resta de les dretes.

Valoració:2menosmas
Per Només aquest servei?, fa mes de 3 anys

Encara sort que només fos aquest servei.Cada dia en privatitzen totes les administracions.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente