algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Consell de Mallorca celebra la «fita històrica» que suposa l'acreditació de competències professionals dels margers

El Consell de Mallorca celebra la «fita històrica» que suposa l'acreditació de competències professionals dels margers. | Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha celebrat la «fita històrica» que suposa la convocatòria per a acreditar competències professionals dels margers de l'illa, els qui ja poden acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, el Reial decret 1038/2020, del 24 de novembre, ha establert quines qualificacions professionals s'inclouen en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i entre elles s'ha afegit Construcció de pedra en sec.

La vicepresidenta segona i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat sobre aquest tema que «fa més de 30 anys que el Consell aposta de manera ferma i decidida per aquest ofici, tot aquest treball s'ha materialitzat en l'acreditació professional. És el primer pas d'un nou camí cap a una escola de margers del Consell de Mallorca».

Per a Ribot, aquesta acreditació «serà molt útil per a tots aquells professionals de l'illa que treballen amb la tècnica de pedra en sec, que podran acreditar la seva qualitat i professionalitat, i també contribueix a donar a l'ofici el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les següents generacions».

El director insular de l'àrea de Medi Ambient, José Manchado, per part seva, ha valorat molt positivament la notícia destacant que «és una passa més en la recuperació i consolidació de la professió de marger. Des de la creació de l'escola de margers, és un tema en el qual el Consell fa 32 anys que hi treballa».

Amb aquesta certificació, tota la gent que pugui demostrar els seus coneixements i experiència professional en la tècnica de pedra en sec tindran la capacitació de marger i amb ella podran optar a participar en les obres de les administracions on s'utilitza aquesta tècnica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.