nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

«La parada pel test Covid-19 de l'IB-Salut a l'aeroport de Palma no ofereix formularis en català, ni tan sols quan els demanes»

179159

Diversos lectors han denunciat a dBalears que la parada pel test Covid-19 que ha instal·lat l'IB-Salut a l'aeroport de Palma, no ofereix formularis en català, ni tan sols quan els demanes expressament.

Toni M. diu : «M'agradaria denunciar, a través del Diari de Balears, un nou cas de discriminació lingüística patit ahir dia 30 de desembre a l'aeroport de Palma. En concret, a la parada que ha muntat l'IB-Salut per a realitzar tests ràpids de coronavirus als passatgers residents balears que arriben des d'altres comunitats autònomes, el formulari en paper on s'informa del resultat del test i de les conseqüències de no complir les mesures d'aïllament en cas necessari, està redactat íntegrament en castellà (us adjunt el document), i no s'ofereix cap formulari en català ni sembla que n'existesqui cap en aquesta llengua (no en vaig veure cap en català al mostrador on l'oferien). A més, el missatge de text que es rep al mòbil confirmant el resultat de la prova, també està escrit íntegrament en castellà (IBSALUT: El resultado del ANTIGENO CoVID realizado el 30/12/2020 a la persona con DNI finalizado en 1234L es NEGATIVO.)».

De la seva banda, Júlia L. indica que es va trobar en aquesta mateixa situació i que en demanar la versió en català li varen dir que no en disposaven.

Toni M. afegeix: «Em deman de què serveix tenir tres Direccions Generals de Política Lingüística (Govern, Ajuntament i Consell) si ni tan sols els mateixos organismes públics balears són capaços de complir amb el que disposa la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears del 1986 o el Decret 49/2018 sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears».

De la seva banda, el musicòleg i, actualment, president del GOB, també va explicar a través del seu perfil de Twitter que havia interposat una denúncia davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics per uns fets similars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya Insular, fa dervers d'un any

La llengua dels colons i ocupants castellans (valgui la redundància) moltes voltes ja ens l'imposem nosaltres mateixos. La substitució lingüística i nacional va vent en popa...

Valoració:4menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa dervers d'un any

Rectificació. El document que fan signar als usuaris de les residències si volen que se'ls administri el vaccí és:
"Consentimiento informado para la administración de la vacuna contra la COVID-19"

Valoració:4menosmas
Per balmany, fa dervers d'un any

Me parece muy mal; deberían existir los formularios necesarios para dar facilidades.

Valoració:-1menosmas
Per Vergonya!, fa dervers d'un any

I ara no veim, que només els interessa el nostre aeroport perque és un dels dos únics que treuen beneficis? I que necessiten aquests beneficis per poder fer AVES que ho connectin tot amb Madrid, autopistes gratuites per Extremadura que vagin paral.leles a carreteres en bon estat i sense gairebé trànsit, aeroports sense avions, o la neteja de llits de torrents i rius, però només dels de la Espanya "bona"?
Llavors ploren perque s'en adonen de que els tenim avorrits.

Valoració:5menosmas
Per nofret, fa dervers d'un any

La resistència i oposició de determinats sindicats del IB-Salut a que el català sigui un requisit per fer feina en llocs d'atenció directa als usuaris, dona moltíssima força a tota la gent que vol excluir el català de la Administració Pública

Valoració:4menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Això no hi ha qui ho aguanti de un govern "progressista". No fa complir ni compleix la llei de normalització lingüística.

Valoració:7menosmas
Per urgent, fa dervers d'un any

És ben obvi que, a Palma, hi ha qualcuna cosa en llengo catalana que no funciona.
Cal que ses autoritats hi posin remei ben ràpid.

Valoració:8menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa dervers d'un any

I, també, el Govern Balear envia -i el Consell de Mallorca reenvia- a les residències un document en foraster que ha de signar qui vulgui que li sigui administrat el vaccí:"Consentimiento informado para la administración de la vacuna COVID-19"

Valoració:6menosmas
Per Inútils, fa dervers d'un any

Encara pitjor perquè el recordatori que donen als passatgers, el codi per al control sanitari de passatgers amb destinació a les Illes que reparteix el Govern, la versió en català estè plena fe faltes de tota casta. Un desprestigi per a la nostra llengua.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente