algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Més de 1.700 persones s'han vaccinat aquest dimecres contra la Covid-19 a les residències de Mallorca

Un total de 346 persones entre usuaris i personal de la Llar d’Ancians ha rebut aquest dimecres en aquest centre de l’IMAS la primera dosi del vaccí contra la Covid-19 que, des de diumenge, s’administra als col·lectius més vulnerables, com és la gent gran que viu a centres residencials.

Els professionals del Servei de Salut del Govern s’han desplaçat a primera hora del matí a les instal·lacions del centre per a vacunar 172 residents i 174 professionals. A més de la Llar, setze residències més de la Xarxa d’Atenció a la Dependència de Mallorca han rebut la primera dosi del vaccí.

En total, el vaccí s'ha administrat aquest dimecres a 1.711 persones (1.055 usuaris i 656 professionals) d’un total de desset residències de gent gran de Mallorca. Es continua així el calendari previst de vaccinació contra la Covid-19 (Comirnaty de Pfizer-BioNTech) que va començar diumenge amb la vacunació de 55 residents i 79 professionals de la residència OMS-Sant Miquel, també gestionada per l’IMAS.

A l’hora de fixar l’ordre de vaccinació de les residències, des del Govern es basen principalment en l’absència d’un brot actiu i en l’historial de brots, i preferiblement comencen pels centres en què hagi passat la malaltia un nombre menor de persones i, per tant, n’hi hagi manco amb anticossos.

Totes les persones que es vaccinen reben un justificant amb la dosi, la data, el lot i la data de la segona dosi, així com una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.