A la Mesa Sectorial de la convocatòria d’interinitats, l’STEI Intersindical hi ha votat en contra. Els motius més destacats del desacord han estat, entre d’altres, perquè s’obliga el professorat interí a haver de seleccionar totes les places a l’adjudicació del mes de juliol. Aquest fet dificulta la conciliació familiar i laboral, ja que els aspirants han de triar places lluny del seu lloc de residència. Per això l’STEI demana que la selecció del nombre de places del mes de juliol sigui voluntària i que el primer tràmit de substitucions es faci a final del mes d’agost, per tal que el primer de setembre tot el professorat pugui ser al centre.
Un altre dels motius del rebuig és perquè el termini per a la presentació de mèrits acaba el 31 d’agost de 2020 i no el darrer dia de la convocatòria per a apuntar-se a llistes. «Això ja va passar el curs passat i, a més, a l’adjudicació del darrer estiu hi va haver un autèntic desgavell a l’hora de publicar les llistes del personal interí amb la puntuació definitiva de tots els apartats del barem», han explicat. Des de l’STEI Intersindical s’ha demanat a la Conselleria que posi els mitjans necessaris perquè es puguin presentar mèrits acreditats fins al darrer dia de la convocatòria de la borsa d’interins.
El sindicat ha expressat el seu rebuig per l’increment de la puntuació de cada hora de formació, que passa de 0,02 a 0,25 punts; cosa que implica que el màxim d’hores a l’apartat de formació permanent passa de 1.500 a 1.200 hores. Per tant, si una persona tenia aquestes 1.500 hores, hi ha 300 hores que amb el nou barem no li serveixen per a res. També pel fet que no dona una solució a les excepcionalitats d’aquelles persones que, per exemple, amb un títol de professorat tècnic de formació professional han estat vàlides fins ara per a la tasca docent. Des de l’STEI Intersindical reclamen que aquests interins que ja fan feina puguin continuar exercint la seva funció mentre estiguin en actiu.
L’STEI ha denunciat que la convocatòria no fa cap referència a la negociació d’un Pacte d’estabilitat, atès que ja no estan vigents les mesures d’estabilitat pactades entre la Conselleria i quatre sindicats, sense el suport de l’STEI Intersindical. El sindicat ha sol·licitat moltes vegades la posada en marxa d’un nou Pacte en els mateixos termes del que va existir entre els anys 2014-2018.
Tampoc no recull cap aspecte relacionat amb la sentència del passat mes de març del Tribunal de Justícia Europeu pel que fa a l’abús de la temporalitat en la contractació del personal interí i la posada en marxa de mesures per a la consolidació del lloc de feina d’aquest col·lectiu.
Hi ha una bateria de qüestions d’interins que l’STEI Intersindical va registrar el passat mes de novembre relacionades amb maternitat, cobrament de l’estiu, nomenaments mínims de tres mesos per a qualsevol substitució, equiparació de les retribucions i dels permisos, i d’altres que no han estat ateses per la Conselleria d’Educació.