muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

El Govern descarta ampliar a 10 persones les reunions familiars el 26 de desembre

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha assenyalat aquest dijous que el Govern no estendrà la possibilitat de reunions de fins a 10 persones per al 26 de desembre, segona festa de Nadal a Balears i festivitat de Sant Esteve.

Així ho ha confirmat en roda de premsa després de la reunió de la segona sessió de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de Balears.

Armengol ha apel·lat a «la responsabilitat» de la societat perquè s'ha «d'anar molt alerta» amb la protecció individual i col·lectiva. «Les relacions socials són un element clau per als contagis», ha subratllat la presidenta, qui ha ressaltat la "unitat d'acció" entre Govern i les comunitats per a fer front a la pandèmia.

Encara que ha reconegut que aquestes festes seran "complicades" perquè no es viuran "com ho hem fet fins ara", la presidenta ha indicat que "depèn de l'actitud de cadascun" perquè el Nadal de 2021 "es pugui viure de nou i amb més gent en les reunions".

En la reunió del Consell *Interritorial del Sistema Nacional de Salut, totes les comunitats van pactar amb el Ministeri de Sanitat aquest dimecres dues normes d'obligat compliment durant el Nadal, que consisteixen en el fet que els dies 24, 25 i 31 de desembre i l'1 de gener es permetran les reunions de fins a 10 persones i el toc de queda es retardarà a les 01.30 hores.

La resta de dies, segons ha confirmat Armengol, s'aplicarà l'aprovat la setmana passada pel *Govern. Depenent del nivell d'alerta en el qual es trobi cada illa, tindrà unes normes restrictives o altres. A Mallorca, les reunions seran de 6 persones i el toc de queda, a les 00.00 hores.

Sobre les proves *PCR per a les persones que vinguin a Balears en vols nacionals, Armengol ha indicat que segueix en negociacions amb el Govern perquè finalment s'exigeixin tant en aeroports com ports de la Comunitat. "Espero que per Nadal aquesta mesura ja estigui en marxa", ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

És cert. És una tradició catalana que es faça un dinar a sa família de s'home i un altre a sa de sa dona, d'aquí sa festa mitjana o segona festa de Nadal

Valoració:2menosmas
Per Aforasterats, NO!, fa mes de 3 anys

Afavorint les festes nadalenques a la forastera (dies 24 i 25) fent no-res la segona festa de Nadal; cosa que, evidentment, ignora la nostra catalana manera de celebrar-les (dies 25 i 26).

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente