algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Europa preveu aprovar la vacuna de Pfizer el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener

L'Agència Europea del Medicament (EMA) autoritzarà la primera vacuna contra la Covid-19, la de Pfizer i BioNTech, com a molt tard el 29 de desembre: «Si les dades són prou sòlides per tenir conclusions sobre la qualitat, seguretat i efectivitat de la vacuna, el comitè científic de l'EMA per a medicines humanes conclourà la seva avaluació durant una reunió extraordinària prevista per al 29 de desembre com a molt tard».

L'anunci ha transcendit després que aquest dimarts mateix Pfizer i BioNTech anunciessin la seva sol·licitud per poder administrar la vacuna a Europa. Totes dues empreses esperaven poder fer-ho abans de finals d'any i el comunicat de l'agència sembla confirmar-ho.

L'anunci s'ha fet un dia després que Moderna digués que demanava l'autorització de la seva vacuna per a ús d'urgència als Estats Units i amb autorització condicional de mercat a Europa.

Això darrer, que també seria el permís que rebrien Pfizer i BioNTech, es concedeix quan en situacions d'emergència es considera que amb les dades disponibles els beneficis superen els possibles riscos.

Sobre la vacuna de Moderna, l'agència afirma que l'autoritzarà com a molt tard el 12 de gener. En el document consta que qui està desenvolupant la vacuna és la filial espanyola, Moderna Biotech Spain, amb seu a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.