muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

UOB exigeix màscares per als docents i assegura que Educació no informa de tots els positius

El sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha reclamat aquest dijous màscares per a tots els docents de les escoles, ja que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca «només va fer un enviament a principi de curs».

En un comunicat de premsa, UOB ha sol·licitat a Educació «que faciliti als docents el tipus de màscara que estan obligats a portar per normativa, i que garanteixi la seva reposició».

D'altra banda, el sindicat ha exigit que es revisi el recompte de casos de COVID-19 en totes les illes, "atès que la falta de transparència suposaria un frau i un risc per a la salut pública". En aquest sentit, han indicat que en el recompte del passat 23 d'octubre no figura cap cas a Menorca, mentre que el sindicat té constància de tres docents positius.

"Exigim a la Conselleria que consideri contactes estrets tots els docents que han compartit aula amb el cas positiu, atès que el criteri general de proximitat de menys de dos metres, sense màscara i durant més de 15 minuts no té en compte la transmissió per aerosols dins de l'espai tancat d'una aula", han indicat.

Finalment, *UOB ha demanat que es doni per escrit el dictamen negatiu de contacte estret, "que en aquests moments simplement es comunica amb la trucada telefònica d'un infermer o metge de la Conselleria" i que es reguli la situació laboral durant l'espera dels resultats de la prova o la quarantena respecte a possibles repercussions en la nòmina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.