muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

La UOB reclama places de Serveis a la Comunitat als instituts i ampliació a Infantil i Primària

La Unió Obrera Balear (UOB) dóna suport als professors tècnics de Serveis a la Comunitat (PTSC), que pertanyen als Equips d’Orientació Educativa i Psicopedagògica (EOEP), en la seva reclamació per a la creació de places als serveis d'orientació de Secundària, així com la normalització i ampliació d'aquesta funció a totes les etapes educatives. Amb la crisi de la pandèmia, la tasca dels PTSC en matèria d'absentisme escolar, orientació i suport a famílies amb necessitats, i detecció i seguiment de situacions de risc, entre altres, és més necessària que mai.

La normativa sobre orientació estableix que els PTSC formen part dels departaments d'orientació, però a dia d’avui no se n’han creat places als instituts. En canvi, les instruccions d'Educació per al curs 20-21 inclouen a Secundària la figura de l'educador social, que no té competències docents ni apareix a l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 22 de maig de 2019, per la qual es regula el funcionament dels serveis d’orientació educativa, social i professional de les Illes Balears. «La tasca de l'educador social és útil, però en tot cas ha de ser complementària i mai substitutòria», han remarcat.

La UOB reclama «disposar d’unes instruccions específiques per als PTSC com a funcionaris en pràctiques i d'una formació permanent també específica, millorar la visibilització de la figura dels PTSC i, en general, que Educació no exclogui ni precaritzi aquesta funció docent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.