nubes dispersas
  • Màx: 10°
  • Mín:

El sindicat UOB denuncia que la retallada de docents «durà el caos als centres educatius»

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que «la retallada de places docents que Educació ha comunicat als equips directius tendrà conseqüències nefastes el proper curs».

Educació ha donat ordres de tornar a pujar els horaris dels docents de secundària a 19 hores lectives, que en molts de casos poden arribar a 21 o més, i de suprimir mitges jornades a primària, tot plegat «sense haver-se negociat amb els representants dels treballadors», segons el sindicat.

Aquesta retallada de places docents i la manca d'aules per desdoblar «fa impossible», explica la UOB, «complir la distància d'1,5 metres entre pupitres, que a secundària suposaria fer grups de 17 o 18 alumnes, o el màxim de 15 o 20 alumnes per grup a infantil i primària, tal com indiquen els ministeris de Sanitat i Educació».

La UOB recorda que segons dades de matrícula de principi de curs, a les Balears «més de 500 grups d'infantil superen els 20 alumnes, cosa que incompleix les promeses de la Conselleria de fa cinc anys, i més de 400 grups de primària superen la ràtio màxima de 25 alumnes, amb vint-i-dos casos que arriben a 30 i 31 alumnes».

La retallada de places a secundària, per altra banda, suposarà «l'eliminació d'hores complementàries i de reducció de majors de 55 anys, i ja ha fet que alguns centres es vegin obligats a adjudicar matèries a docents a qui no els correspon ni hi estan preparats per la seva especialitat, en detriment de la qualitat educativa».

Aquesta «situació caòtica» es mantendria encara que es fessin de forma semipresencial els darrers cursos d'ESO.

Per altra banda, «la seguretat sanitària serà encara més difícil de garantir als instituts grans, amb més de 200 alumnes per nivell, que impliquen més mobilitat i possibilitat de contacte als espais comuns», assegura l'organització sindical.

Finalment, la UOB denuncia «l'opacitat i manca de negociació amb que s'haurà tramitat la Resolució de mesures excepcionals de prevenció per al proper curs, que es tractarà demà en mesa sectorial sense que haguem disposat de l'esborrany per analitzar-lo, per ordres expresses del gabinet del conseller Martí March».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Teresa, fa mes de 2 anys

I els alliberats del STEI seguiran defensant els drets de la concertada però no pas els dels traballadors de la pública.

Valoració:0menosmas
Per Teresa, fa mes de 2 anys

Els del STEI són uns alliberats que defensen els interessos de la concertada, però no pas els del traballadors de la pública.

Valoració:0menosmas
Per Cosme, fa mes de 2 anys

Mentrestant, els alliberats de la UOB continuaran xiulant sense tornar a l'activitat docent, com en Pepet i na Joaneta...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente