lluvia ligera
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
22°

El Govern actualitza el mapa de recursos LGTBI

El Govern ha actualitzat el mapa de recursos LGTBI.

CAIB

El mapa de recursos LGTBI de les Illes Balears, amb informació sobre les entitats, els serveis i altres recursos destinats al col·lectiu LGTBI, ha estat actualitzat per part del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere, depenent de la Direcció General de Drets i Diversitat.

Tal com ha explicat aquest diumenge el Govern, a més d'ampliar l'apartat destinat a recursos per fer front a situacions d'LGTBIfòbia, s'han actualitzat les dades bàsiques de les entitats de les Illes Balears i s'han incorporat altres entitats compromeses amb la diversitat sexual i de gènere. El nou mapa també inclou informació actualitzada sobre els recursos municipals, insulars, autonòmics i estatals, i compta amb tota la informació referida al Consell LGTBI de les Illes Balears.

El mapa de recursos està dividit en 7 apartats i un vuitè apartat que conté els annexos. El primer apartat és el referit a les situacions d'LGTBI-fòbia i ofereix informació completa sobre els passos a seguir en el cas de voler denunciar una situació discriminatòria. En el següent apartat, s'informa sobre les associacions existents a les Balears de defensa dels drets LGTBI i sobre les entitats compromeses amb la diversitat sexual i de gènere. Pel que fa a l'apartat 3, és el referit als recursos estatals, mentre que el quart explica quins són els recursos autonòmics. És en aquest apartat que es detallen les dades de contacte i les funcions de serveis com el Servei d'atenció telefònica i acompanyament en situacions d'LGTBI-fòbia i d'organismes com l'Institut Balear de la Dona, l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit) o la Consulta d'Identitat de Gènere, entre d'altres.

La resta d'apartats contenen informació sobre els recursos dels consells insulars (apartat 5), el Consell LGTBI (apartat 6) i els recursos municipals (apartat 7). Finalment, l'apartat 8 conté diversos annexos amb normativa LGTBI de les Illes Balears i protocols i procediments d'actuació, entre els quals s'inclouen el protocol d'atenció sanitària a les persones trans o els procediments per al canvi registral del sexe i del nom, entre d'altres.

El mapa de recursos LGTBI es pot consultar a la web del Govern de les Illes Balears en el següent enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.