algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

El Govern actualitza el mapa de recursos LGTBI

El Govern ha actualitzat el mapa de recursos LGTBI. | CAIB

El mapa de recursos LGTBI de les Illes Balears, amb informació sobre les entitats, els serveis i altres recursos destinats al col·lectiu LGTBI, ha estat actualitzat per part del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere, depenent de la Direcció General de Drets i Diversitat.

Tal com ha explicat aquest diumenge el Govern, a més d'ampliar l'apartat destinat a recursos per fer front a situacions d'LGTBIfòbia, s'han actualitzat les dades bàsiques de les entitats de les Illes Balears i s'han incorporat altres entitats compromeses amb la diversitat sexual i de gènere. El nou mapa també inclou informació actualitzada sobre els recursos municipals, insulars, autonòmics i estatals, i compta amb tota la informació referida al Consell LGTBI de les Illes Balears.

El mapa de recursos està dividit en 7 apartats i un vuitè apartat que conté els annexos. El primer apartat és el referit a les situacions d'LGTBI-fòbia i ofereix informació completa sobre els passos a seguir en el cas de voler denunciar una situació discriminatòria. En el següent apartat, s'informa sobre les associacions existents a les Balears de defensa dels drets LGTBI i sobre les entitats compromeses amb la diversitat sexual i de gènere. Pel que fa a l'apartat 3, és el referit als recursos estatals, mentre que el quart explica quins són els recursos autonòmics. És en aquest apartat que es detallen les dades de contacte i les funcions de serveis com el Servei d'atenció telefònica i acompanyament en situacions d'LGTBI-fòbia i d'organismes com l'Institut Balear de la Dona, l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit) o la Consulta d'Identitat de Gènere, entre d'altres.

La resta d'apartats contenen informació sobre els recursos dels consells insulars (apartat 5), el Consell LGTBI (apartat 6) i els recursos municipals (apartat 7). Finalment, l'apartat 8 conté diversos annexos amb normativa LGTBI de les Illes Balears i protocols i procediments d'actuació, entre els quals s'inclouen el protocol d'atenció sanitària a les persones trans o els procediments per al canvi registral del sexe i del nom, entre d'altres.

El mapa de recursos LGTBI es pot consultar a la web del Govern de les Illes Balears en el següent enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.