algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
17°

La UOB exigeix a Educació que respecti els dictàmens del Servei de Prevenció

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, exigeix a la Conselleria d'Educació que respecti els dictàmens del Servei de Prevenció de Riscos Laborals que han rebut els docents vulnerables davant la Covid-19.

Docents amb factor de risc que disposaven d'informe mèdic del Servei de Prevenció recomanant el teletreball han rebut un escrit genèric del mateix Servei que els obliga a acudir al centre per indicació de la Secretaria General d'Educació. Segons l'escrit, la causa és una revisió de 8 de juny del Procediment d'actuació del Ministeri de Sanitat, la «impossibilitat de realitzar tasques en la modalitat de teletreball com a personal docent del dia 19/6 un cop finalitzat el curs escolar i fins el 30/6 de 2020», i l'aplicació de l'article 60 del Decret 3/2020 de la Presidència de les Illes Balears, de 7 de juny, de mesures per a la fase 3, que estableix que «a partir de dia 19 de juny, un cop finalitzat el curs escolar i fins al dia 30 de juny, tot el personal docent s'ha de reincorporar al centre de manera presencial, per torns i amb les mesures sanitàries establertes en aquest decret».

L'arbitrarietat de la mesura queda en evidència al mateix Decret, que a l'Article 3, 'Foment dels mitjans no presencials de treball', diu que «sempre que sigui possible, s'ha de fomentar la continuïtat del teletreball per a aquells treballadors que puguin realitzar la seva activitat laboral a distància», i també al mateix escrit del Servei de Prevenció, que afegeix que el docent amb factor de risc «ha de contactar, si escau, amb el seu metge de família, perquè valori si el seu estat de salut indica alguna mesura addicional».

La UOB exigeix que no es posi en perill la salut dels docents amb factors de risc i se'ls permeti fer les tasques de final de curs, com les juntes d'avaluació, redacció de memòries, etc., per via telemàtica. La baixa mèdica, que es proposa des d'Educació en alguns casos, no soluciona el problema perquè el docent queda inhabilitat per dur a terme la seva feina.

Igualment exigeixen que es reforci el Servei de Prevenció, que aquests dies es veu desbordat per l'allau d'expedients i consultes de treballadors vulnerables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.