cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

IbDona destina 200.000 euros a entitats que realitzin projectes de lluita contra el masclisme

L'Institut Balear de la Dona (IbDona) destinarà fins a 200.000 euros a ajudes al moviment associatiu de les Balears per a projectes duts a terme durant l'any 2020 i que tenguin com a finalitat el foment de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes o l'erradicació de la violència contra les dones.

Segons ha informat Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat aquest dilluns, les entitats poden optar a les ajudes amb projectes inclosos en dues modalitats.

D'una banda, ha explicat, la modalitat A està dotada amb 140.000 euros i inclou projectes que fomentin la participació de dones; igualtat d'oportunitats entre dones i homes; l'erradicació de la violència contra les dones; conciliació i corresponsabilitat, i la coedeucació, o campanyes de sensibilització i promoció de la igualtat o projectes de formació de professionals i de persones voluntàries.

Per l'altre, ha detallat, la modalitat B està dotada amb 60.000 euros i inclou projectes de recerca, estudis, publicacions i altres treballs tècnics. La valoració dels projectes dóna més puntuació a aquells en els quals la població destinatària són menors en risc o víctimes d'explotació sexual, dones en situació de tràfic o prostitució o víctimes d'explotació sexual, dones víctimes de violència sexual i també a projectes de coeducació i projectes en els quals s'aborda el trànsit de dones, la prostitució i l'explotació sexual.

A més, ha afegit, també es dóna especial puntuació a programes i actuacions encaminades a erradicar la violència contra les dones o a afavorir la corresponsabilitat entre dones i homes.

El termini per a sol·licitar els ajuts finalitza el 3 de juliol

El termini per a sol·licitar les ajudes finalitza el pròxim 3 de juliol, ha comunicat Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, que, ha indicat, qui poden accedir a elles.

Sobre aquest tema, ha detallat, poden optar a les ajudes associacions de dones i entitats com a associacions, federacions i fundacions privades sense ànim de lucre; universitats; Creu Roja; associacions i federacions sindicals; grups de persones físiques que compleixin els requisits i que treballin en l'àmbit de la igualtat, el feminisme o la lluita contra la violència masclista, i les entitats religioses que duguin a terme programes d'inserció i lluita contra l'exclusió de dones i contra les violències masclistes.

Aquestes ajudes són finançades a través dels fons provinents del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Quant als imports, es podrà subvencionar fins al 80 per cent del cost del projecte, amb un màxim de 10.000 euros en la modalitat A i de 20.000 euros en la modalitat B. Les bases d'aquestes subvencions s'han fet públiques aquest dissabte en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.