algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

La Plataforma Antiautopista denuncia amb noves imatges aèries de l’autopista Llucmajor-Campos la «falsedat de les reduccions» anunciades pel Consell

default

La Plataforma Antiautopista continua documentant amb imatges aèries el traçat de l'autopista de Llevant, en concret del tram Llucmajor-Campos (9 km). Mitjançant un dron equipat amb òptica de gran qualitat, la plataforma ha obtengut centenars d’imatges del traçat. Aquestes imatges, així com les del sistema públic IDEIB, «han permès comprovar com les successives reduccions de la infraestructura anunciades pel Consell de Mallorca, han estat falses: es va anunciar una reducció a 45 metres però les imatges revelen amplades de 70 m».

Per a la Plataforma, és especialment impactant el macroenllaç de Son Gabriela, «que ha desfigurat irreversiblement un dels racons més hermosos dels voltants de la carretera: el pinaret d’en Puigcerver». Es tracta d'una zona boscosa just a la partió municipal de Llucmajor i Campos. Expliquen que aquest macroenllaç:
- Té una amplada de 280 metres.
- Ha consumit 5 hectàrees de territori ben conservat:
- Ha engolit la Cova d’en Verdera, una cova natural singular usada antigament com a habitatge i de gran valor antropològic.
- Ha afectat una bassa natural protegida i l'antic traçat de la via del tren.
- És innecessari perquè no enllaça amb cap altra carretera ni nucli de població.
- És perillós perquè anuncia i fa possibles nous moviments immobiliaris i especulatius, farà accessible la ruralia de Campos a la urbanització i a noves carreteres.

Just abans de les obres, la Plataforma va inventariar amb imatges aèries tot el traçat. Les imatges mostraven un paisatge ric i divers conformat per zones agràries actives, ametllerars, zones de cereals, pastures, bardisses; així com com pinars, ullastrars, garrigues i un ric mosaic d'alt valor ecològic. També va documentar tot un seguit d'elements tradicionals que han estat arrasats, afectats o desplaçats: barraques, coves, basses, el valuosíssim avenc de Son Muletó i multitud d'edificacions humanes destinades a la ramaderia, safarejos, l'antiga via del tren, etc.

La intenció de la Plataforma és «documentar amb imatges els efectes de la construcció del que no és més que un nou tram de l'autopista de Llevant, una infraestructura planificada a finals dels anys 60 i que s'executa ara».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrí, fa mes de 2 anys

MÉS té un gran problema, la cosa nostra d' alguns cacics infiltrats al PSM.

Valoració:5menosmas
Per Potser una solució., fa mes de 2 anys

Potser és la manera d´acabar amb l´explotació del turismo.
No hi haurà res més que carreteres!
Amb llocs idílics on anar, per què haurien de venir a un lloc completament cimentat i asfaltat?
No vendrán, si són vius.Només els quatre borratxos que no tenen un euro!

Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

No es creible que les formacions polítiques MÉS, PODEMOS, ERC i EU, puguin acceptar aquesta barbaritat. Necessitem saber els noms de les persones d'aquestes formacions polítiques que estant en minoria, han traït el seu ideari, la seva ètica i els seu compromís amb la militància de base i els seus votants.

Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Sí. Com en ses d'Eivissa

Valoració:1menosmas
Per tot previsibilitat, fa mes de 2 anys

És estil spain, tot és vàlid con tal de fer el que un vol. I l´opinió del poble no compta per a res. Quin desastre !

Valoració:9menosmas
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

Quin desastre esteu fent,

Valoració:12menosmas
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

QUIN DESASTRE

Valoració:10menosmas
Per sebastià, fa mes de 2 anys

Aqui es tira pel dret quan s'estàn violant tots els drets. Es la politica dels fets consumats. Un cop fet, ja està fet.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente