algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
21°

Medi Ambient reclamarà a l’Estat que assumeixi els costos del transport de residus de Formentera

La Conselleria de Medi Ambient i Territori presentarà al·legacions a l’avantprojecte de llei de residus i sòls contaminats de l’Estat. Entre d’altres, reclamarà al Govern espanyol que assumeixi els costos del transport de residus de Formentera. Al document presentat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, s’hi segueix mantenint l’obligació de l’Estat de pagar el transport de residus entre illes quan no es poden tractar a la mateixa, però es lliga a la disponibilitat pressupostària.

Actualment, tot i que la Llei estatal de residus de 2011 contempla que és el Govern espanyol qui ha d’assumir els costos, el cert és que els ha acabat assumint l’executiu autonòmic. Tot i no tenir-hi competències, durant aquests anys ha estat la Conselleria de Medi Ambient, a través d’ajudes que ja sumen prop de sis milions d’euros, la que ha assumit l’ajuda al Consell de Formentera.

Sigui com sigui, el conseller Miquel Mir ha valorat positivament l’inici de redacció d’aquesta normativa, ja que «assumeix com a propis els principis de la Llei balear de residus i fa una aposta decidida per la prevenció i reutilització». Així mateix, Mir ha destacat que la normativa autonòmica marca uns objectius de reducció i de reciclatge molt més ambiciosos, «imprescindibles per encarar un canvi de model que ens permeti abandonar la cultura d’un sol ús».

D’altra banda, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha traslladat en una reunió mantinguda amb el Ministeri per explicar aquest avantprojecte de llei, la seva satisfacció per l’impuls d’una normativa estatal que es basi en els eixos de la balear, com el de «qui contamina paga». Tanmateix, ha destacat la necessitat que s’apliqui una taxa justa, és a dir, que es pagui per generació.

En la mateixa línia s’ha pronunciat sobre l’impost als envasos de plàstic no reutilitzable, el que ha qualificat de mesura «molt positiva», sempre que acabi sent finalista i s’acompanyi amb altres mesures fiscals, com reduir els impostos a models basats en la reutilització i venda al detall.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Traginar residus de un lloc a l'altre, ni es bo, ni es convenient, ni es sostenible, ni ajuda a la diversificació econòmica . Traginar residus fomenta els desequilibris territorials. Es necessari adaptar tots els indrets a la capacitat de recarrega de recursos i les activitats econòmiques industrials i turístiques s’han de limitar per no desequilibrar el territori. Formentera ha de limitar l’entrada de plàstics, residus tòxics i mercaderies, crear la seva pròpia industria de reciclatge, reduir la excessiva pressió humana que pateix i produir el seu propi compost amb els seus residus orgànics.

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 2 anys

O be, que ho paguin els hotelers que son els qui en treuen més profit. Si ho paga l'estat, ho paguem tots i ja sabem que els politics no hi perden mai.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente