muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
12°

El GOB s'oposa a la modificació de crèdit de l'Ajuntament de Felanitx per a la regeneració de platges

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha expressat aquest dilluns que s'oposa a l'acord d'aprovació inicial de la modificació de crèdit, adoptat en la sessió del ple de l'Ajuntament de Felanitx d'11 de maig de 2020, per a la regeneració d'algunes platges del municipi afectades per la tempesta Glòria.

D'acord amb el GOB, aquesta modificació de crèdit es fonamenta en «l'antijurídica de l'objecte de la modificació de crèdit, del seu destí, quan la regeneració de platges no suposa cap actuació indispensable per a la protecció de l'interès general o per al funcionament bàsic de serveis», tal com es disposa en l'expedient.

Per al GOB, la regeneració de platges i els moviments d'arena «no poden considerar-se actuacions de protecció de l'interès general, sinó al contrari, la despesa de diners públics en la regeneració artificial és diners tirats a la mar».

«Atenent les previsions futures dels impactes ja irreversibles del canvi climàtic, la comunitat científica adverteix que els episodis tipus Gloria es repetiran amb major freqüència en els pròxims anys. Per tant, les inversions haurien de dirigir-se a mitigació i, sobretot, a adaptació de la primera línia de la costa en aquests escenaris futurs», han assenyalat.

L'entitat ha recordat que les possibles afectacions a la biodiversitat i ecosistemes marins no poden ignorar-se i que les actuacions de regeneració artificial «són molt perjudicials per al medi marí, no constitueixen una mesura per a evitar la degradació costanera» i tenen un greu impacte ambiental. «L'interès general radica en la conservació d'aquests hàbitats i ecosistemes marins, no en l'explotació econòmica i ús intensiu de les platges», han assegurat.

Així mateix, el GOB ha assenyalat que no és indispensable el moviment de sorra per a «el funcionament bàsic» de cap servei. «L'únic servei que pot considerar-se essencial o bàsic, en situació de la COVID-19, és el de socorrisme i aquest no requereix cap moviment de sorra per a desenvolupar-se», han apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.