algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

Les reserves hídriques de les Balears durant el maig se situen en el 73%

El Govern ha explicat aquest dissabte que l'estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de maig, augmenta dos punts respecte el mes anterior, fins a situar-se en el 73% de mitjana.

Tant a Mallorca com a Eivissa hi ha un lleuger augment, ja que es passa del 73% al 75% en el primer cas i del 53% al 54% en el segon. Pel que fa a Formentera, el descens és de sis punts, es passa d'un 65% a un 59%, mentre que a Menorca es passa del 67% al 66%. A nivell general, la situació és força millor que fa un any, ja que el percentatge és de 73%, quan el 2019 era del 58%.

L'escenari de maig és igual que el d'abril, perquè totes les unitats de demanda (UD) de l'arxipèlag fa tres mesos que es troben en normalitat i, en conseqüència, totes es troben en l'escenari de normalitat.

Pel que fa a les precipitacions, les dades de l'AEMET indiquen que aquest maig a estat normal en el conjunt de l'arxipèlag (60%), tot i que hi ha hagut variacions en les diferents illes: A les Pitiüses (47%) i a Menorca (52%) ha estat sec, mentre que a Mallorca ha estat normal (62%). Els percentatges interanuals de precipitació són lleugerament excedentaris: Menorca (113%), Pitiüses (100%) i Mallorca (122%). En l'àmbit de les Balears, l'interanual és de 119%.

Les escasses pluges de maig no han permès que els nivells es mantinguessin tan alts com a l'abril. Tot i això, segons el Govern, els aqüífers segueixen en una situació òptima, a excepció d'Eivissa. Sigui com sigui, cal tenir en compte que, per al canvi d'escenari, han de passar tres mesos en una situació determinada, els propers canvis d'escenaris no tindran lloc fins d'aquí a tres mesos com a mínim, és a dir, a l'agost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.