algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

A partir de dilluns es permetrà la mobilitat entre illes

La presidenta del Govern Francina Armengol, publicarà aquest cap de setmana una ordre en el Butlletí Oficial de Balears per a permetre la lliure circulació de persones entre illes sense restriccions i per qualsevol motiu, ja que a partir del pròxim dilluns totes les Balears passaran a la fase 3 de desescalada.

Així ho ha comunicat aquest divendres en una roda de premsa el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, després d'una reunió amb la secretària general de Transports i Mobilitat del Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, María José *Rallo de l'Olmo.

Pons ha explicat que l'entrada en la fase 3 «atorga a la presidenta del Govern el dret de permetre i garantir la lliure circulació de persones prèvia consulta amb el ministre de Sanitat». D'acord amb el conseller, així ho farà la presidenta Armengol i al llarg d'aquest cap de setmana es publicarà l'ordre en el BOIB.

A faltar de realitzar el tràmit amb el Ministeri de Sanitat aquesta lliure circulació seria una realitat, encara que Pons ha assegurat que el ministre Salvador Illa «ha traslladat la seva voluntat que efectivament aquesta mobilitat sigui possible».

Amb la lliure circulació es permetran vols comercials en els quals qualsevol ciutadà d'una illa a una altra es pugui desplaçar per qualsevol motiu, alguna cosa que també es podrà fer per via marítima i amb vehicle. D'altra banda, s'autoritzaran així els vols privats entre illes i les activitats nàutiques. «És un pas cap endavant en relació amb la nova normalitat i cal fer valdre», ha destacat el conseller.

El Govern manté els controls en els ports i aeroports

Així mateix, Pons ha ressaltat que el Govern mantendrà els controls sanitaris en ports i aeroports fins que acabi l'estat d'alarma. «En el moment en el qual l'estat d'alarma finalitzi, acabi la fase 3 i entrem en nova normalitat, després ja és una responsabilitat del Govern central», ha assegurat

«Durant aquests mesos els controls els ha fet el Govern, hem estat l'única regió juntament amb Canàries on s'han fet aquest tipus de controls. S'ha realitzat mentre hi havia un buit que no establia quins eren els nivells de control que s'havien de fixar», ha indicat


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.