algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

L'OCB mostra el seu suport a l’equip de l’Informatiu Balear i reivindica la seva tasca periodística i lingüística

L’Obra Cultural Balear (OCB) s'afegeix a les mostres de suport a l’equip de treballadors i professionals del Centre Territorial de TVE a les Illes Balears, arran de la notícia que la direcció de Televisió Espanyola vol retallar l’històric Informatiu Balear.

L'entitat vol recordar que l’Informatiu va celebrar l’any passat el 40è aniversari d’emissió ininterrompuda. A banda, de la indiscutible tasca que realitza l’informatiu en clau periodística i informativa a les Balears, també és necessari recordar que fou una peça clau per la conformació de la normalització lingüística del català. De fet, el Centre Territorial de les Illes Balears va ser guardonat amb un Premi 31 de Desembre l’any 2004 i enguany mateix ha rebut un premi atorgat pel Govern.

«Consideram que els ciutadans de les Balears tenim dret a seguir informats de la mateixa manera que ho hem fet fins ara gràcies a l’Informatiu Balear», ha explicat l'OCB. L’argument que ha assenyalat la cúpula de TVE és «vergonyós, ja que excusa la retallada per una suposada manca d’audiència perquè coincideix amb l'informatiu d’IB3». Per a l'OCB, aquest argument és «propi d'una concepció estrictament empresarial dels mitjans de comunicació públics». «Entenem que l'ens de RTVE, més que preocupar-se per treure el màxim benefici, s’hauria de preocupar d’oferir un servei públic de qualitat, que és un dret fonamental en democràcia», ha destacat l'entitat cultural.

Per tot això, l'OCB reclama al Govern que no permeti aquesta reducció quasi a la mínima expressió de l'Informatiu Balear, que a banda de tot l’exposat anteriorment, suposaria la pèrdua de feina de molts de professionals del periodisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.