nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

La UOB exigeix tests de coronavirus abans de tornar a les aules

171587

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, exigeix que es facin tests de coronavirus (PCR) a tots els docents, personal no docent i alumnes per a tornar a les aules amb les màximes garanties sanitàries, i que Educació «desisteixi de la intenció irresponsable de forçar un retorn innecessari als centres el 25 de maig».

La tasca docent implica proximitat i contacte, i al risc de contagi dins els centres s'hi afegeix el de l'expansió del virus cap a l'exterior un cop acabada la jornada escolar. Sobre aquesta qüestió, l'Associació de Pediatres acaba de remetre un informe al Govern espanyol on destaca que les criatures són agents transmissors silents i demana que no s'incorporin a les escoles 'fins el control total de la pandèmia', ha explicat el sindicat. Per tot plegat, la comunitat educativa «hauria de ser considerat un grup prioritari a l'hora de fer el tests i detectar asimptomàtics».

La UOB va reclamar els tests a la comissió paritària de riscos laborals d'Educació del passat 7 de maig i els representants la Conselleria varen contestar que havien fet una consulta al respecte a la Direcció General de Sanitat i estaven pendents de resposta. Mentrestant, Educació ha traslladat als equips directius unes mesures per a incorporar-se als centres que donen per fet que no es podrà mantenir sempre la distància de seguretat entre persones, o evitar compartir superfícies de treball, eines, documents, equips, etc.

Per altra banda, per a la UOB, «la precipitació del retorn el proper 25 de maig, recordem que sense cap finalitat pedagògica, ha provocat el caos i la confusió». Denuncien que les instruccions d'Educació «no diuen com fer ensenyament presencial i a distància a la vegada sense contractar més docents, desdoblar classes d'infantil sense reforçar plantilla, o conciliar la vida laboral i familiar dels docents, per exemple els que tenen fills entre 6 i 12 anys o conviuen amb persones vulnerables; ni com elaborar un pla de retorn del centre i ser assessorats en el dia a dia sense tècnics sanitaris presents als centres, refer horaris i establir torns, saber si els alumnes s'han pres la temperatura i s'han rentat les mans abans d'entrar, relacionar-se emocionalment amb les criatures mantenint la distància de seguretat, evitar que comparteixin juguetes i material, desinfectar periòdicament espais i objectes sense personal de neteja suficient, mantenir la distància entre alumnes als patis, definir responsabilitats en cas de contagis, etc.».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.