algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.85°

El Govern edita una guia per a informar els ciutadans de les mesures que s'han de seguir i les activitats permeses

171475

El Govern ha editat una guia informativa amb les mesures de seguretat que s’han de seguir i les activitats permeses en la fase 1 del desconfinament, en la qual es troben, a partir d’aquest dilluns, Mallorca, Menorca i Eivissa, ja que Formentera la inicià el passat dilluns, dia 4 de maig.

La publicació, que es podrà consultar a la web coronavirus.caib.es i a les xarxes digitals del Govern, té l’objectiu de garantir el pas a aquesta nova fase amb seguretat, i salvaguardar en la mesura que es pugui la salut de la població, sota el lema: «Hem abaixat la corba, però no podem baixar la guàrdia».

La guia inclou informació sobre les activitats permeses en la fase 1, connectivitat i controls a ports i aeroports, recomanacions sanitàries, recomanacions al carrer i protocols de seguretat per sectors d’activitat.

Quant a les mesures generals d’aplicació en la fase 1, recull el manteniment de les franges horàries, l’obertura de comerços fins a 400 m2 i de mercats a l’aire lliure, la llibertat de moviment a l’illa o l’activitat a les terrasses i allotjaments turístics, amb les limitacions que s’hi especifiquen, entre d’altres.

Respecte al transport aeri i marítim, es recorda que es permeten els trajectes interilles limitats a causes justificades, el reforçament dels controls, incloent-hi la presa de temperatura; l’ampliació dels vols interilles per causa justificada, amb la restricció del 50 % de la capacitat de cada avió per garantir la distància de seguretat, i el restabliment de les rutes marítimes per causes justificades.

En l’apartat sanitari, es fixa la regla de «les 3 emes»:

mans netes;
dos metres de distància
ús adequat de la mascareta

Quant a les recomanacions a l’exterior de casa, la guia destaca, al transport públic, evitar tocar barres, agafadors i finestres, i recorda l’ús obligatori de la mascareta. Al carrer, no tocar el mobiliari urbà i no asseure’s als bancs.

Pel que fa als sectors d’activitats, s’estableixen tot un seguit de mesures organitzatives i preventives per a dentistes, construcció, comerç al detall i de serveis, tallers mecànics, neteja d’edificis i locals, empreses de seguretat, taxis, restauració, repartiment a domicili, oficines, neteja viària i recollida de residus, mobilitat i transport terrestres, clíniques veterinàries, perruqueries i centres d’estètica, i perruqueries canines.

A més, d'aquest 11 de maig i durant vuit setmanes, el Govern amplia la seva campanya informativa amb la col·locació de 110 suports OPI repartits a les distintes illes. El seu objectiu és fer arribar a tota la població un missatge de responsabilitat a través de la regla de «les 3 emes»: mans netes, 2 metres de distància i ús correcte de la mascareta. Els suports OPI que es trobin situats de manera específica a parades d’autobús difondran informació respecte a les mesures de prevenció que s’han de prendre tant al carrer (no tocar el mobiliari urbà i no asseure’s als bancs) com al transport públic (obligació d’ús de mascareta i recomanació de no tocar agafadors, barres ni finestres).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.