La generació de residus municipals a les Balears disminueix un 14% amb l'estat d'alarma
La generació de residus municipals a les Balears disminueix un 14% amb l'estat d'alarma | Foto: CAIB
Les condicions del confinament imposat arran de la declaració de l'Estat d'alarma, el passat 14 de març, han suposat una davallada en la generació de residus municipals a les Illes Balears, segons les dades recopilades per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i aportades pels consells insulars.
Així fins a dia 20 d'abril a les Illes Balears s'han generat 59.038 tones de residus municipals, un 14% menys que en les mateixes dades que l'any passat, quan es van recollir 78.666 tones. Per illes, s'observa una davallada més acusada a les Pitiüses. Així, a Eivissa la caiguda ha estat del 22% mentre que a Formentera ho ha estat del 18%. Menorca, amb un 6%, és l'illa amb una menor reducció dels residus municipals mentre que Mallorca registra una caiguda del 14%.
Aquestes dades reflecteixen la recollida de residus en termes absoluts. La recollida selectiva, però, també ha registrat xifres inferiors a les de l'any passat. En concret, en línies generals, ha disminuït un 11%.
Per fraccions, la caiguda més acusada l'han patida el paper i el cartró (19%) seguit de la matèria orgànica (12%) i els envasos de vidre (11%). Els envasos lleugers, en canvi, han experimentat un increment del 2%. Pel que fa a la fracció rebuig se n'han generat 17.209 tones menys, una xifra que suposa una davallada del 15%.
El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, vincula aquesta davallada al tancament dels sectors turístic i de la restauració. En aquest sentit, considera «necessari que les mesures de reactivació de l'economia prevegin la diversificació i circularització de l'economia balear» per poder fer front a futures crisis i seguir avançant cap a «un escenari que impliqui la disminució en la generació de residus sense que això impliqui una situació econòmica tan crítica com la que la comunitat està afrontant».
També a Illes Balears
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
- Els feixistes reaccionen histèrics contra Toni Nadal: «A Mallorca no parlam català, parlam mallorquí i espanyol»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.