cielo claro
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Alemanys amb casa a Mallorca demanen al Govern que els deixin tornar

Centenars d'alemanys amb casa a Mallorca demanen al Govern, a través de cartes remeses a la presidenta Francina Armengol, que se'ls deixi tornar a l'Illa, al mateix temps que critiquen les dures mesures del Govern espanyol per a eradicar la pandèmia.

Així ho ha avançat aquest dimarts el portal Ultima Hora, qui ha apuntat que propietaris de xalets, finques o pisos a Mallorca, així com immobiliàries, utilitzen diversos models de carta tipus per a exposar les seves queixes i ressaltar que no se'ls deixarà venir a l'Illa «fins i tot després que s'aixequi l'actual estat d'alarma», la qual cosa consideren una «violació» del dret de la propietat.

Tots ells exposen a la presidenta Armengol que amb aquesta mesura «s'està causant danys irreparables a Balears, al mateix temps que es genera una inseguretat jurídica als potencials inversors». Alguns d'ells expliquen que van triar Mallorca per a invertir: «Vaig pensar que podria trobar un entorn segur per a les inversions a llarg termini aquí. No obstant això, arran de l'estat d'alarma he tengut dubtes considerables sobre l'estat de dret a Espanya i les seves regions autònomes».

Tots ells coincideixen a assenyalar en què s'han fet «importants retallades en la llibertat dels ciutadans» i que la mesura és completament exagerada «perquè a Alemanya s'han aconseguit els mateixos resultats en la lluita contra la pandèmia sense prendre mesures tan dràstiques contra la població».

Tots els signants de les cartes insisteixen que són propietaris d'immobles «pel que no som turistes, sinó contribuents que paguen impostos municipals i que amb la seva estada contribueixen a dinamitzar l'economia de les Illes». Ressalten que sens dubte es pot prescindir dels turistes durant un any «perquè tornaran» però que si s'espanta els inversors «no tornaran aviat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per conxariu, fa mes de 3 anys

Qui paga els impostos? tots els que vivim i feim la declaració de la renta que fan ells?? eh? tenen les depuradores gratis els hospitals gratis, les desaladores aigua per banyarse els dellonsos i la fava de cap, si se arruinen que s´aguantin, com tots per tot-

Valoració:2menosmas
Per ergo, fa mes de 3 anys

A Lisa:

No despreciamos el turismo ya que ha traído cosas buenas, que duda cabe, pero también hay que reconocer que en otros apartados ha sido una verdadera plaga. Un disparate. Un agobio. Y te lo dice uno que por edad ha vivido otros momentos muy diferentes. ¿Cómo es posible que una isla pequeña como la nuestra haya triplicado su población en solo 20/25 años? Pese a que tenemos montado el chiringuito de esta manera (a beneficio de unos pocos), ahora hay que cerrar puertas. Nadie, absolutamente nadie. Ni siquiera españoles del otro lado del charco. A ver si terminamos con esta maldición.

Y que quede claro que en algunas cosas estoy de acuerdo contigo.

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Ja veis què solidaris són aquests alemanys forrats i amb segona residència a Mallorca, que s'han montat un "xiringuito" aquí, fan doblers a costa de lo que aquí els hem permès, i a més, ara que les coses estan fotudes, volen imposar els seus criteris. Com? Posant en risc la nostra salud? Encara més? Que ells ho han gestionat millor? Que noltros no podem sortir, però ells poden venir?
Mirau, prepotents supremacistes: si no vos agrada, la mateixa porta que vàreu emprar per entrar també serveix per sortir. I no importa que torneu pus mai més!

Valoració:5menosmas
Per Tià, fa mes de 3 anys


En totes aquestes exigències dels alemanys que tenen "segona residència a Mallorca" hi ha molta mentida i hipocresia.
El que pretén la quasi totalitat d'aquests teutons és poder llogar les seves "segones residències" a clients il·legals captats per Internet. No es tracta d'estar els propietaris a la segona residència, sinó de negoci il·legal.
Sé molt bé de què parl perquè estic ficat dins el medi.

Altra cosa seria si aquests alemanys (o persones d'altres nacionalitats) estiguessin (o sigui que visquessin) normalment a Mallorca, o a les Balears en general. En aquest cas podríem parlar de la conveniència (o no) de permetre's de tornar, amb el benentès, però que, en esser a Mallorca, observessin religiosament, com nosaltres indígenes, les condicions de sanitat. I, en cap cas, que vagin i vénguin entre les Balears i Alemanya.

Si no és així, es tractarà, com cada any, de l'aferra-pilla que tant de mal ens ha fet. Mirau, si nó, el drama i la vergonya (perquè és un drama vertader) de les cases de So n'Espanyolet.

Jo he defensat des del primer moment la política sanitària del Govern Balear que, fins aquí, ha tengut força per a resistir aquestes escomeses fruit de la hipocresia i la falsedat.

Vos recordeu que, fa un parell de setmanes, ja en el ple del confinament, hi va haver un baló-sonda sobre la possibilitat de deixar atracar a Ciutat creuers de turisme? Sortosament, el nostre Govern no va fer figa.

Valoració:6menosmas
Per Lisa, fa mes de 3 anys

Tots aquests comentaris despectius cap el turisme, sigui alemany o d'on sigui, es podrien fer si no depenguessim economicament d'ells! Si no ens haguéssim carregat la indústria, com per exemple el calçat, entre d'altres.. ara podríem anar amb aquesta xuleria, però hi ha molta gent que viu tot l'any de llogar apartaments i finques, veient com els cauen els diners del cel...i que consti que estic d'acord amb el tema de seguretat, però així no senyors..

Valoració:-12menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

No ens han dit les condicions... hem d'anar ja amb els pantalons avall o ens els abaixaràn ells???? Que vagin a madrit home a passar l'estiu.

Valoració:12menosmas
Per Arroganz, fa mes de 3 anys

Si han creat un problema a Alemania, com es haver cobrat per adelantat lloguers d'un any, que el resolguin a Alemania, que es alla on son els diners. Nomes faltaria que els ho haguessim de resoldre els mallorquins a costa de la nostra salut.

Valoració:14menosmas
Per i tant, fa mes de 3 anys

Ahora no es momento de venir. Ahora en vuestra casita. Y quien dice alemanes, dice desde cualquier otro punto. Sea de donde sea. Económicamente me perjudico, pero primero es lo primero.

Valoració:5menosmas
Per Albert, fa mes de 3 anys

La inversió és necessària, però no hem mesurat correctament l'impacte econòmic i social que han tengut tants d'anys de Kuhn and Partners i Engels Volkers...jo tenc una carrera universitària, un màster, experiència laboral i visc a Alemanya perquè els sous de Mallorca no hem dónen per pagar-me una vivenda a ca meva... això a Alemanya no passaria mai!

Valoració:12menosmas
Per teresa, fa mes de 3 anys

Arruix!!!!!!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente