muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El GOB demana que el «diàleg social» s'ampliï més enllà dels sindicats i presenta les seves propostes postCOVID

El GOB ha tornat a demanar, una vegada més, com ve fent des que s'iniciés la crisi sanitària provocada pel coronavirus, que el «diàleg social» s'ampliï més enllà dels sindicats, a més ha proposat una sèrie de mesures davant la situació postCOVID.

Segons han informat el president del GOB, Amadeu Corbera, a més de la portaveu de l'entitat ecologista, Margalida Ramis, aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica, «hi ha por i preocupació davant d'una proposta de tornar a la indústria del turisme, sense enfocar polítiques de diversificació, resiliència, sobirania i justícia ambiental i climàtica»

Davant d'aquesta situació, han explicat, el GOB s'ha vist obligat a presentar una sèrie de mesures immediates que puguin suposar una alternativa a la sortida d'aquesta crisi, que ha assenyalat Corbera, «obliga a replantejar tots els termes de la economia».

Primeres mesures

Entre aquestes mesures, el GOB planteja, en primer lloc, paralitzar els plans dirigits a intentar recuperar el ritme i condicions de la situació que suposava la COVID-19; en segon lloc, elaborar un pla de rescat social per a treballadors dels sectors directament o indirectament vinculats al sector turístic; i, en tercer lloc una revisió de la fiscalitat, amb ajudes als sector socials més vulnerables i la implicació activa i solidària de les empreses.

En aquesta línia, Corbera ha posat èmfasi que «la solució no és suprimir l'impost de turisme sostenible (ITS), l'ampliació de l'aeroport o mantenir les grans obres a les autopistes de les Illes».

Mentrestant, Ramis ha destacat que «la situació prèvia a la crisi de la COVID-19 ja era crítica a causa d'una economia molt feble per la seva dependència del monocultiu turístic i el fet que no s'assumia l'emergència climàtica» Per aquest motiu, ha insistit, «no cal salvar empreses com en el seu moment es varen salvar bancs, sinó que cal salvar persones».

D'altra banda, des del GOB s'ha considerat imprescindible la creació d'una Taula de Treball, amb tots els actors polítics, empresarials i socials.

L'objectiu d'aquesta taula, ha explicat Ramis, seria reenfocar de forma progressiva les polítiques pressupostàries dirigides a arrelar l'economia en els territoris, relocalitzant, simplificant i escurçant els circuits econòmics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 4 anys

Es bo d'entendre Guillem. Molts enyora un ecologisme transversal que ens aglutini a tots per la lluita i defensa del territori i medi ambient. Les propostes econòmiques de n'Amadeu Corbera no ens interessen. És més, ens fan por perquè són d'un antisistema cutre que fa plorera.

Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

No puc entendre els comentaris d’autoanomenats ecologistes en contra el GOB. Quina classe d’ecologistes voldrien pertànyer a un grup ecologista que no lluiti per la defensa dels recursos naturals, per la sostenibilitat del planeta i un desenvolupament econòmic i social equilibrat amb la capacitat de regeneració de la natura i que no posi en perill la qualitat de l’aire, la biodiversitat de terra i la mar i la salut de les persones? El GOB a diferència dels ecologistes de “pega”, intenta contemplar-ho tot i defensar-ho tot i ho fa bastant bé, encara que com passa en totes les entitats, també es possible equivocar-se.

Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

No puc entendre els comentaris contra el GOB. Quina classe d’ecologistes volen pertànyer a un grup ecologista que no lluiti per la defensa dels recursos naturals, la sostenibilitat de Mallorca i un desenvolupament econòmic i social equilibrat que no posi en perill la qualitat de l’aire, la terra i la mar i la salut de les persones.
El GOB a diferència dels ecologistes de “pacotilla”, intenta contemplar-ho tot i defensar-ho tot i ho fa molt bé, encara que a vegades, com totes les entitats, també pot equivocar-se.

Valoració:2menosmas
Per Cada dia pitjor, fa mes de 4 anys

Molts que erem socis els hem deixat, perque voliem ser d'un grup ecologista. Per militar a un partit politic, en hi ha de millors i sobre tot que van de cara.

Valoració:1menosmas
Per Sebas, fa mes de 4 anys

el GOB es una plataforma ecologista o un partido político? Yo alucino

Valoració:-2menosmas
Per Néstor, fa mes de 4 anys

Ai GOB meu estimat, qui t'ha vist i qui te veu !

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente