muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

La UIB dóna per finalitzades les classes presencials

La Conselleria d'Educació ha assegurat aquest divendres que dóna suport a la decisió de la Universitat de les Illes Balears (UIB) de continuar l'activitat docent universitària de forma no presencial fins a final de curs.

Així ho ha comunicat la Conselleria aquest divendres, després de la reunió entre els representants d'Educació i de la UIB per a valorar els escenaris possibles per a la finalització del curs davant la situació d'alerta sanitària generada pel COVID-19.

Segons ha explicat la Conselleria, des del Consell de Direcció de la Universitat s'ha considerat que «per a evitar incerteses en l'organització de la docència del curs, era millor donar per finalitzada la docència presencial del segon semestre del curs 2019-2020 i, en conseqüència, que tota l'activitat docent pendent continuï en format virtual».

La Conselleria ha assegurat que valora «el fet que l'alumnat de la UIB compta amb un nivell d'autonomia en la seva gestió del temps d'estudi que requereix més certesa que en altres nivells educatius» i ha destacat «la coordinació existent entre la UIB i el Govern a l'hora de prendre les decisions» en la situació actual.

Adaptació a l'activitat no presencial

El procediment aprovat per la UIB contempla, en primer lloc, donar per finalitzada la docència presencial del segon semestre del curs 2019-2020 i que tota l'activitat docent pendent continuï en format virtual.

Així mateix, la Conselleria ha assenyalat que els centres de la Universitat aniran modificant els aspectes metodològics, d'avaluació i de temporalització de les diferents assignatures «per a permetre transformar l'activitat presencial en no presencial». En aquest sentit, el servei de Campus Digital, l'Oficina de Suport a la Docència i el Centre de Tecnologies de la Informació donaran suport en aquesta tasca.

D'altra banda, es manté oberta la possibilitat de reprendre presencialment algunes activitats acadèmiques «sempre garantint les condicions òptimes de seguretat per a la salut». Entre aquestes, es contempla el cas de les pràctiques externes que no es puguin transformar en activitat no presencial i les pràctiques de laboratori i sortides de camp seran reprogramades preferentment el mes de juliol i, si escau, setembre.

Així mateix, els TFG i TFM continuaran en el procés de realització i tutorització en línia i els centres podran mantenir o modificar els terminis de lliurament i les dates en què es duran a terme les defenses orals. D'altra banda, es manté oberta la possibilitat d'establir un període per a l'avaluació presencial de les assignatures del segon semestre sempre «garantint les condicions òptimes de seguretat per a la salut».

La UIB també ha acordat continuar treballant amb coordinació amb els responsables dels centres i els caps d'estudis «per a resoldre tots els casos de la comunitat universitària que presenten problemes per a seguir la docència de forma no presencial». Finalment, la Conselleria ha agraït «el compromís i l'esforç» dels estudiants, del professorat i del personal d'administració i serveis «per a aconseguir que la universitat continuï amb les activitats, de forma no presencial, amb el màxim de garanties permeses per aquesta situació excepcional».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.