nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Els llogaters de l'Ibavi afectats per la crisi del coronavirus no hauran de pagar el lloguer

El conseller de Mobilitat i Habitatge Marc Pons, ha informat que els llogaters de l'Ibavi afectats per la crisi del coronavrius quedaran exempts del pagament del lloguer durant dos mesos, prorrogables a tres.

Així ho ha confirmat aquest dimecres en roda de premsa telemàtica després de la celebració del Consell de Govern extraordinari, en el qual ha precisat que els beneficiaris d'aquesta mesura seran els qui s'hagin vist afectats laboralment i econòmicament per la crisi de la COVID-19. D'aquesta manera, podran accedir a ella tant treballadors que s'hagin vist immersos en un procés de regulació d'ocupació com a autònoms que, a partir del 14 de març de 2020, hagin cessat o reduït la seva activitat en més d'un 40%.

En l'acord s'ha establert l'exempció del pagament de les mensualitats d'abril i maig, prorrogable a juny, per als inquilins afectats laboral i econòmicament per la crisi de la COVID-19. Pons ha explicat que els llogaters de l'Ibavi que compleixin els requisits poden formular les sol·licituds per via telemàtica a partir d'aquest dijous i fins al 31 de maig (o fins al 30 de juny, si l'exempció es prorroga), i han d'aportar els certificats que acreditin la seva situació.

En aquest sentit, els treballadors hauran de presentar un certificat de l'autoritat competent o de l'empresa, en el cas que s'hagi produït una reducció de jornada i els autònoms han de presentar un document sobre el cessament de l'activitat. Per a aplicar l'exempció, l'Ibavi requerirà una declaració responsable de l'autenticitat de les dades. Aquestes mesures són aplicables als nuclis familiars de llogaters de l'Ibavi que es vegin forçats a destinar més del 30% dels seus ingressos al lloguer a conseqüència de la crisi de la COVID-19. Es tracta d'una exempció del pagament per als inquilins de l'Ibavi, de manera que les famílies afectades no han de retornar aquestes mensualitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.