algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Govern planteja a l’Estat la suspensió de l’activitat de la construcció i una moratòria per als lloguers

El Govern, en les reunions que mantenen aquest dimarts el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el ministre de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, José Luis Àbalos, plantejarà la conveniència d’aturar l’activitat de la construcció i, en el cas d’habitatge, mesures per abordar les dificultats en els pagaments dels lloguers que tendran molts de ciutadans.

Respecte a l’activitat de la construcció, des del Govern es traslladarà als ministres que s’ha estat fent feina, amb la implicació de tots els agents lligats al sector de la construcció, en una ordre que regula les condicions en què s’ha de desenvolupar l’activitat a les obres per garantir la màxima seguretat als treballadors. No obstant això, es defensarà com a més convenient el cessament de l’activitat, decisió que correspon a l’Estat.

En matèria d’habitatge, el conseller Marc Pons traslladarà al ministre José Luis Ábalos que de la mateixa manera que s'ha aprovat la suspensió del pagament de les hipoteques per a les famílies afectades pels efectes de la crisi sanitària, el Govern plantejarà que és imprescindible adoptar també mesures per a les famílies amb habitatge en règim de lloguer. Aquestes mesures es podrien concretar en:

  • Una moratòria dels lloguers. Podria ser amb l'obligació de pagament posterior de les quantitats degudes, o bé una suspensió, en la qual no es reportin aquests imports. Al mateix temps es demanaran mesures compensatòries que permetin atendre les situacions més vulnerables tant d'arrendadors com d'arrendataris.
  • En tant es mantengui aquesta situació excepcional o es prolonguin els seus efectes econòmics més directes, que es prorrogui de manera automàtica el venciment dels contractes que acabin dins d'aquest període, per a donar estabilitat a aquelles famílies més perjudicades pels efectes de la crisi.
    • Establir programes d'incentius fiscals als propietaris disposats a llogar habitatges a preus assequibles, amb bonificacions específiques per a aquells que, tenint un contracte en vigor, redueixin la renda fins a aquests preus o, de poder, condonin les mensualitats.
    • Establir mecanismes de crèdits subvencionats, de ràpida tramitació i concessió, que serveixin de pont a les famílies afectades per a fer front a aquests mesos d'incertesa fins que millori la situació econòmica.
    • Fixar nous mecanismes d'ajudes al lloguer més àgils que els actualment prevists en el Pla Estatal d'Habitatge, que pels seus requeriments de tramitació, porten aparellada una tramitació complexa que fa que el pagament efectiu de l'ajuda quedi separat en el temps del moment en què la família va assumir el cost d'aquest lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Per si no estan prou encimentades ses nostres illes, que encara s'activitat constructora estiga exenta d'aturar-se aquestos dies...

Valoració:1menosmas
Per Maria, fa mes de 3 anys

"Una suspensió en la qual no es reportin aquests imports"? Llavors ja no seria una suspensió, sinó una simple condonació. Si això es dugués endavant, per què no plantejar-se la "suspensio" de la declaració de la renda o la de tots els deutes?

Valoració:1menosmas
Per teresa, fa mes de 3 anys

Si ja hi ha llogaters que no paguen, així sí que no pagarà ningú!!!!

Valoració:2menosmas
Per Tard i malament, fa mes de 3 anys

És que voldria què hi fan els picapedrers damunt la voravia en grup i sense mascareta!
Llavors hem d´estar la resta confinats!
Quina poca organització…
Que no tenen costum de fer feina elspolítics? Ja no se´n recorden o no n´han fet mai?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente