algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Prop de 25.000 ocells aquàtics de 68 espècies passen l'hivern a les Balears

Prop de 25.000 ocells aquàtics de 68 espècies diferents estan passant aquest hivern a Balears, segons el cens que coordina Wetlands International.

Com ha informat el GOB, durant diversos dies de gener s'ha realitzat el cens d'aquests ocells, que ha llançat una xifra similar a la registrada l'any passat, però inferior als anys 2017 i 2018.

El cens es fa sobre cens se fa sobre anàtides, agrons i limícoles, així com altres que viuen a les zones humides, com alguns rapinyaires i algunes espècies de gavines.

Per illes, a Mallorca s'han visitat 34 zones, 18 a Menorca i 16 a les Pitiüses. Les zones amb major nombre d'exemplars han estat s'Albufera de Mallorca -amb més de 8.000 exemplars, el 34 per cent del total de Balears-, s'Albufera donis Grau a Menorca -amb més de 2.000- i s'Albufereta, a Pollença -amb 1.870 exemplars-.

Altres zones importants pel nombre d'exemplars són el Salobrar de Campos i les Salines d'Eivissa. En els recomptes han participat més d'un centenar de voluntaris, amb la coordinació del GOB, SOM, GEN-GOB i la Conselleria de Medi Ambient.

Aquest cens es realitza en molts països del món des de fa uns 50 anys. Aquestes sèries llargues de temps permeten conèixer quina és l'evolució de la fauna en les zones humides i avaluar el seu estat a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.