A la darrera Mesa Sectorial d’Educació, els representants de l’Administració expressaren la seva voluntat de retirar l’esborrany de decret i la constitució d’un grup de treball en l’àmbit de la Mesa Sectorial, amb la presència dels sindicats i membres de la Universitat de les Illes Balears, per a corregir les «anomalie» que es donen amb el decret ara vigent.
L’STEI havia manifestat el seu desacord en deixar el requisit lingüístic per a infantil, primària, secundària i resta de cossos en un nivell C1, quan el comitè d’experts que havia fet un estudi sobre el model lingüístic escolar recomanava, com a mínim, tenir un nivell C2. També va expressar que la rebaixa del requisit que es volia dur a terme era «una reculada injustificada, pel fet de treure tota l’oferta de capacitació lingüística que ofereixen els cursos del Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), a càrrec de la UIB».
Els representants de l’STEI Intersindical varen posar de manifest que el punt de partida a l’hora d’encetar el debat sobre les modificacions que s’han de fer al nou decret d’acreditació lingüística ha de ser l’experiència del programa FOLC, i que s’han d’escoltar els representants de la Universitat de les Illes Balears.
Per altra banda, també varen reclamar que el requisit lingüístic per a accedir a les oposicions sigui el mateix que es demana per a apuntar-se a les llistes d’interins.
Finalment, l’STEI Intersindical considera que la rectificació de la Conselleria va «en el bon sentit, pel fet de tenir en compte els representants del professorat i els docents del FOLC de la UIB en l’elaboració del nou decret; i que el sindicat participarà en el grup de treball que es constitueixi per a millorar la capacitació lingüística dels docents, mai per a rebaixar-la».