nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Plataforma Antifeixista d'Eivissa i Formentera: «La policia va prendre partit a favor dels feixistes i contra els qui parlaven en eivissenc»

167469

La Plataforma Antifeixista d'Eivissa i Formentera valora emprendre accions legals pels actes repressius que varen patir alguns dels seus membres a la concentració 'd''Espanya existe' del passat diumenge.

El passat diumenge varen sortir a protestar contra la convocatòria 'Espanya existe' amb l'objectiu de «no normalitzar la utilització de l'espai públic per part de grups xenòfobs i d'ultradreta».

Des de la Plataforma han afirmat que els participants a la concentració espanyolista duien objectes punxants i es varen comportar amb «actitud agressiva» contra els antifeixistes.

Segons han explicat, els varen arribar a amenaçar, «tot a la vista de la Policia i amb la connivència de les forces de seguretat». Els agents, han afegit, varen realitzar identificacions i varen imposar sancions «de manera injustificada» a membres de la Plataforma, encara que els qui vare proferir amenaces «varen resultar impunes».

La Plataforma ha considerat que els agents «semblaven fer cas al lema de la manifestació» i, segons la seva opinió, «varen prendre partit contra els qui parlaven en eivissenc, vulnerant drets lingüístics constitucionals», «actitud pròpia de la policia política del règim franquista».

Així mateix, han anunciat que demanaran explicacions a la Direcció insular de l'Administració de l'Estat a Eivissa i Formentera i a l'Ajuntament d'Eivissa sobre la protecció policial a l'extrema dreta i per la repressió contra els antifeixistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Això és normal. Les coses normals no cal que surtin als diaris. És com si diguèssiu avui ha sortit el sol o es ferà fosc.

Valoració:6menosmas
Per Dit a classe de secundària., fa mes de 4 anys

Això és així, sempre. Ja no m'estranya. Les forces de seguretat d'espanya són la mà dreta del feixisme i els hi riuen les gràcies.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente