algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

El Pi demana la compareixença «urgent» del Defensor del Menor pels casos d'explotació sexual infantil

El Pi ha demanat aquest dimecres la compareixença «urgent» en el Parlament del director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, arran dels suposats casos de tràfic de drogues i explotació sexual que afecten menors dependents de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS).

La formació ha considerat «insuficient» la creació d'una comissió per a combatre l'explotació sexual infantil i ha instat a les presidentes del Govern i del Consell de Mallorca, Francina Armengol i Catalina Cladera, respectivament, al fet que «coordinin mesures per a posar en marxa a partir d'ara».

Així, el president d'El Pi, Jaume Font, ha criticat que «Armengol i Cladera s'amaguin, en aquests moments, després dels membres dels seus governs» i els ha exigit «valentia, transparència i contundència» per a afrontar aquesta dramàtica situació. A més, Font ha aplaudit la decisió de la Fiscalia d'iniciar una recerca.

Font també ha subratllat «la necessitat de trobar responsabilitats polítiques i tècniques de manera immediata» ja siguin per part del Govern o del Consell de Mallorca. Així mateix, la formació ha demanat «la revisió i modificació dels protocols, una vegada demostrat el seu mal funcionament».

«Cal tenir en compte l'especial vulnerabilitat d'aquests menors, pel fet de la seva situació de desemparament i per la seva condició de dones», ha recordat Font, per a qui l'Administració ha d'actuar «amb diligència extrema» en la seva protecció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris