algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.26°
13°

La policia espanyola rebutja l'oferta de cursos de català de l'Ajuntament de Palma

Sindicats de la policia espanyola han presentat aquest dijous un escrit en el qual explicat que no tenen intenció d'aprendre català i que, en tot cas, «qui en vulgui aprendre ho farà per les seves pròpies conviccions». Ho han dit en relació a l'oferta de cursos de català que l'Ajuntament de Palma ha posat a la seva disposició.

En aquest escrit els sindicats responen a les manifestacions del regidor d'Educació, Llorenç Carrió sobre el fet que cap policia s'hagi apuntat als cursos de català patrocinats per l'Ajuntament de Palma. Els sindicats expliquen que els components del cos de la policia espanyola a les Balears «estan totalment integrats» en la societat.

Segons publica aquest dijous 'Última Hora', Carrió va explicar que no han rebut cap petició des que al setembre, després d'un incident amb una treballadora de l'Aeroport en el qual va poder haver-hi discriminació lingüística, s'escrivís a la Delegació del Govern espanyol a les Balears per a oferir els cursos de català a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat espanyol. Davant això, l'Ajuntament tornarà a oferir els cursos per segona vegada.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Exigeixen es compliment de sa llei quan els interessa i quan no els interessa exigeixen es compliment de sa llei que no està escrita, sa des més fort, que aquesta sí que els interessa. Ja pot dir s'ordenament jurídic que es català és oficial, que això no està referendat per sa llei que no està escrita. No sé, no acabam d'estar ben organitzats i tenim massa conciutadans que es creuen ses versions oficials i es poder mos veu pusil·lànimes i ho aprofita

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

No sé de cap més pais que els Spanings, que siguin tant negats pels idiomes. Només hi ha una solució com la que diu que es va fer Aznar: “Me he implantado el traductor de Google en el cerebro... peró no va pensar amb la pronunciació (o incapacitat)

Valoració:8menosmas
Per llibertat!!, fa mes de 4 anys

És lamentable que al nostre Estat passin fets així. No comença a ser hora de la independència dels Països Catalans perquè coses així deixin de passar?

Valoració:15menosmas
Per teresa, fa mes de 4 anys

Després són els primers que es queixen si els diem "forces d'ocupació" o "Colons" o "Forasters"

Valoració:26menosmas
Per Canut, fa mes de 4 anys

Que passaria si un policia o guardia civil es dirigeix a mi en castellà, i jo, amb tot el meu Dret, li responc en català?

Valoració:27menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

- Com voleu que la policía española es rebaixi aprendre un altre llengua que no sigui la del "Imperio",,,,,,uff quin esforç,,,,,,,, sería demanar-lis massa per la seva inteligencia ,,,,,,,,,,(total para terminar hablando como los perros),,,,,,,segons el pensament de molts d´ells.

Valoració:21menosmas
Per A veure si reivindicam aquest dret, fa mes de 4 anys

Navarra i el País Basc no aporten a l'estat espanyol, ni una quarta part del que aportam a les Illes Balears, però en canvi tenen una policia autonòmica.
Ja és hora d'exigir noltros tenir una policia nostra, que perseguesqui als delinquents i als criminals, no a la gent decent, just pel fet de ser d'aqui i no ser monolingue castellana.

Valoració:22menosmas
Per Nicolau Camps Bosch, fa mes de 4 anys

Es ben bò de fer i ce conseguir que tots els guàtdies civils i policia nacional vagin al cursos de català i a mès a mès obtinguin una bona nota. Es tracte de oferir-los 20 ó 30 euros mès cada mes i tots a parlar un caralà quasi semblant al de Pompeu Fabra.

Valoració:12menosmas
Per Obvi, fa mes de 4 anys

Idò no podrán exigir que els parlin en Espanyol!
Aquí hi ha una altra llengua oficial. Si no els interessa, que demanin trasllat!

Valoració:22menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Estan totalment integrats contra el català, això sí

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente