algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Fnac discrimina el català en la retolació de la primera botiga a Palma

L'empresa francesa Fnac ha obert aquest divendres el seu primer centre a Palma. Malauradament, ha començat en mal peu pel que fa al respecte al català, la llengua pròpia de Mallorca; ja que la retolació de la nova botiga de la multinacional és íntegrament en espanyol.

Les portes de la nova botiga del gegant francès s'han obert per primera vegada a les 10 en punt. L'establiment compta amb dues plantes, la baixa està ocupada principalment per articles i dispositius tecnològics; mentre que la segona està dedicada sobretot al sector editorial i a l'espai Fòrum, l'escenari on se celebraran diferents activitats com la signatura de llibres o petits concerts.

El responsable de FNAC Mallorca és el madrileny Víctor Fuertes, que també va ser director del FNAC Valladolid durant tres anys i que fa nou anys que és l'empresa.

L'arribada del gegant francès preocupa el sector. «És una altra invasió de cadenes internacionals i suposa una reculada del comerç autòcton. Els primers afectats seran els petits comerços d'electrodomèstics, però també es veuran afectades les llibreries generalistes que se centrin en best sellers, disseny o còmic», assenyalava Francesc Sanchís, propietari d'Embat i Quars a l'Ultima Hora.

Per part seva, Maria Barceló, de Llibreria Lluna i presidenta del Gremi de Llibreters, apuntava en el mateix portal que l'obertura d'Fnac seria un «desastre». «Aquests grans magatzems en realitat el que promouen és l'ocupació precària, no estan creant ocupació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per teresa, fa mes de 4 anys

@Sebastià a mi em passa el mateix curiosament és quan li contest a ell també....

Valoració:4menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

@ malearium .- Deus tenir bons amics a dBalears que no em publiquen els comentaris que et faig, i que només et puc dir que no et deixen gaire be i que si aquest no surt, és que estic en desavantatge amb tú per part del diari.

Valoració:4menosmas
Per Catalina, fa mes de 4 anys

Ignorar la llengua d'aquesta illa, tenint en compte que és cooficial, sens dubte és una falta de respecte envers la població que la parla. Ara bé, si nosaltres ho consentim el problema no és de l'empresa sinó nostre. Tanmateix ignorar la nostra llengua no té gaire cost, ni econòmic ni d'imatge. El pitjor és que aquesta ignorància no sols es veu en empreses, botigues i cadenes comercials. El vídeo que publicitava la recollida d'aliments del cap de setmana passat estava fet totalment en espanyol, com si fos l'única llengua que es parla a Mallorca i com si fos l'única llengua oficial en aquesta illa. Lamentable.

Valoració:9menosmas
Per teresa, fa mes de 4 anys

doncs jo hi pensava anar, però hi anirà na Rita, jo no

Valoració:9menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 4 anys

No n'hi a prou de deixar de comprar-hi. Cal que els grups de defensa de la llengua i els ciutadans hi actuïn. La discriminació lingüística (i nacional) s'ha de fer ben visible.

Valoració:7menosmas
Per És clar!, fa mes de 4 anys

Tractant-se d'una gran empresa francesa no és gens extrany que no vulguin saber res del català: a França la nostra llengua i totes les llengües regionals d'aqueix país sempre han estat més mal tractades que a Espanya. I si, a damunt, els dirigents de la sucursal de Palma són castellans de soca a rel, més s'explica que actuin d'questa manera. De cap manera podem donar-los la benvinguda!

Valoració:8menosmas
Per No m'interessa, fa mes de 4 anys

Passejar i anar de compres, però no trobar més que tendes que son sucursals de multinacionals i franquícies, que te trobis el mateix gènero aqui que a Roma o a Viena, avorreix i desmotiva per anar a comprar.
I quan ja no queda cap altre tipus de tenda, perque tots han hagut de tancar, la ciutat s'esta morint.

Valoració:15menosmas
Per fnac, fa mes de 4 anys

Fnac. Fuck. Marca Ñ.

Valoració:13menosmas
Per Xesc, fa mes de 4 anys

Enèsim menyspreu a la llengua del nostre país.

Valoració:12menosmas
Per Rosalia, fa mes de 4 anys

.....I com q vivim en democràcia.... Q no m,hi esperin.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente