algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La UOB reclama la recuperació del Servei d'Ensenyament del Català

165165

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, ha reclamat al conseller d'Educació, Martí March, que recuperi el Servei d’Ensenyament del Català, que assessorava i donava suport als mestres fins que va ser suprimit pel PP de José Ramón Bauzá.

Segons han explicat, amb l'arribada del PSOE a la Conselleria d'Educació es va assignar la competència de l’«ensenyament del català i normalització lingüística en l’àmbit escolar» a la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, però no es va crear cap Servei específicament dedicat a l'ensenyament i normalització del català. En canvi es va constituir el Servei de projectes lingüístics, que només s’ocupa de les llengües estrangeres.

L'agost de 2017 es va crear el Servei de normalització lingüística i formació, sense cap publicitat ni difusió per part de la Conselleria més enllà de la publicació al BOIB. Aquest organisme, emperò, que actualment forma part de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, sempre ha estat inoperant en matèria de suport a l’ensenyament en català.

Les dades de la pròpia Conselleria, segons les quals el 45,3 % dels alumnes de 6è de primària tenen un nivell baix o molt baix de català, i les de la UIB, que indiquen que només un 77,5 % de les proves de selectivitat de 2019 s'han fet en català, és a dir 5,1 punts menys que el 2014, per a la UOB són el resultat de «la deixadesa i el menfotisme» d'Educació pel que fa a la llengua pròpia de les Balears. «La recuperació de del Servei d'Ensenyament del Català, entre altres mesures, és tan urgent com imprescindible», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel A., fa mes de 4 anys

No te fiquis amb mister quelita que t'afuarà els serveis seus secrets!

Valoració:3menosmas
Per @Tomeu, fa mes de 4 anys

@Tomeu,
és que estan entretinguts canviant panys a les portes, expulsant a gent de grups de whatsapp i fent una purga amb tots els que no segueixen els dictats del Gran Líder Suprem, de la seva dona i del seu escolanet.

Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Aquesta gent està desinformada.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente