nubes dispersas
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 12.03°
16°

El Govern sol·licita que es declari Sant Antoni zona afectada greument per una emergència

Aquest divendres el Consell de Govern ha acordat instar el Consell de Ministres espanyol que declari el municipi de Sant Antoni de Portmany zona afectada greument per una emergència com a conseqüència dels danys materials causats per l’episodi de vent molt fort i pluges produïdes el passat dimarts 22 d’octubre.

L’Acord, proposat per la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, explica que l’episodi afectà una zona forestal d’entre 250 i 300 hectàrees, aproximadament 100 habitatges, 5 vehicles, línies de baixa tensió que van deixar sense subministrament elèctric prop de 50 habitatges, el poliesportiu municipal, pistes de pàdel, mobiliari urbà i senyals de trànsit, i que obligà a tancar dues carreteres (EI651 i EI541) i vials.

A més, s’insta el Consell de Ministres perquè adopti altres mesures per coadjuvar a la recuperació íntegra dels danys soferts en el municipi eivissenc i es detalla que, seguint les alertes de l’Agència Estatal de Meteorologia, el 21 d’octubre de 2019, a les 14.00 h, el SEIB 112 activà el Pla METEOBAL relatiu als fenòmens adversos, amb el nivell de gravetat IG-1.

El Govern argumenta que els greus danys materials inherents són susceptibles de ser compensats per mitjà de les ajudes i les mesures econòmiques que preveuen la Llei 17/2015, de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil, en els articles 21, 22 i 24, i el Reial decret 307/2005. Així doncs, ho sol·licita formalment a l’Estat mitjançant aquest Acord, sens perjudici de sol·licitar també les mesures complementàries que calguin per a la recuperació íntegra dels danys soferts.

L’article 23 de la Llei 17/2015 regula el procediment de declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, i preveu que la declaració esmentada, que correspon al Consell de Ministres, la poden sol·licitar les administracions públiques interessades.

Concretament, estableix que pertoca dictar aquesta declaració, en tot cas, quan es produeixin danys personals o materials derivats d’un sinistre que pertorbi greument les condicions de vida de la població en una àrea geogràfica determinada i la magnitud del qual requereixi la intervenció de l’Estat, per mitjà de les mesures de recuperació corresponents, a fi de restablir la normalitat de la zona sinistrada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.